Der har været holdt masser af kaffe- og kundemøder i drivhuset på privatadressen, mens Jan Ellegaard har startet sin nye virksomhed Ellegaard Investeringsrådgivning op. Nu er han klar med Djurslands første uafhængige investeringsrådgivning.

Der har været holdt masser af kaffe- og kundemøder i drivhuset på privatadressen, mens Jan Ellegaard har startet sin nye virksomhed Ellegaard Investeringsrådgivning op. Nu er han klar med Djurslands første uafhængige investeringsrådgivning.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget:

"Jeg vil gerne selv bestemme, hvordan min verden skal se ud"

Jan Ellegaard har skiftet pladsen i ledighedskøen ud med den livslange drøm om selvstændighed

Af
Simon Carlson

Auning Vi sidder i Jan Ellegaards drivhus i parcelhuskvarteret i Auning. Man kan på dette tidspunkt af året godt forvente temperaturer højere end 14-15 grader, men uden for de gennemsigtige vægge blæser en temmelig kølig præ-sommervind, så der er noget befriende i alligevel at sidde lunt og med udkig til himlen. Det er også her i drivhuset, Jan Ellegaard har holdt en del af sine kundemøder, efter han 1. maj sprang ud i selvstændigheden med sin virksomhed Ellegaard Investeringsrådgivning, som dermed bliver Djurslands første og eneste uvildige investeringsrådgiver.

"Man bliver jo ofte fanget af trygheden i den fast indkomst, men begge mine forældre var selvstændige, så det har nok altid ligget i blodet, og jeg har altid haft tanker om at blive selvstændig. Jeg vil egentlig bare gerne have lov at bestemme, hvordan min verden skal se ud," konstaterer Jan Ellegaard.

Masser af kaffemøder

Derfor er der tilsyneladende intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er således ikke et helt frivilligt skub ud i selvstændigheden, som Jan Ellegaard har fået.

Den oprindelige vestjyde er et kendt ansigt i Auning. Blandt andet fra sin funktion som formand i badmintonklubben og som en fast bestanddel af personalet i Sparekassen Djursland, hvor han gennem sin stilling som formuechef rådgav privatkunder om deres investeringer.

Omstruktureringer i sparekassen sidste år endte dog med ikke at inkludere Jan Ellegaards stilling. Derfor stod han i efteråret med en fritstillelse og en enorm mængde tænketid.

"Jeg har holdt en masse kaffemøder med alle mulige forskellige mennesker, og jeg fandt efterhånden ud af, at der stadig er nogen, der har brug for den individuelle rådgivning, men mange af dem har ikke nogen steder at gå hen for at få helt uafhængig rådgivning," fortæller Jan Ellegaard.

Afsøger muligheder

Der hvor uafhængigheden træder helt frem i Jan Ellegaards nye virksomhed er i rådgivningen om, hvor kunderne skal sætte deres penge. Pengeinstitutterne har oftest aftaler med et par af landets investeringsforeninger, og det bliver således der, kunderne bliver rådgivet om at deponere deres penge.

Den tanke har Jan Ellegaard forsøgt at gøre op ved at kigge helt individuelt på kundernes pengebeholdning og derfra rådgive om, hvad der potentielt vil give mest mening for kunden. Det er udelukkende honoraret for sin service, Jan Ellegaard tjener på, og det skal sikre den uafhængige rådgivning, forklarer han.

"For eksempel er der omkring 40 investeringsforeninger i Danmark, og jeg får ikke provision hos nogen, så jeg vælger at rådgive om det, der giver mest mening for den enkelte kunde. Det er jo fint nok, at kunderne kan gå ind i banken og blive rådgivet om at sætte sine penge hos den investeringsforening, som den pågældende bank arbejder sammen med, men hvad nu hvis der findes andre muligheder, der potentielt også kan give en omkostningsbesparelse for kunderne? Det er det, jeg gerne vil hjælpe med," uddyber Jan Ellegaard.

Væksttanker

Det er en markant anderledes fremtid, som den nyslåede iværksætter kigger ind i. Den gode faste løn er skiftet ud med en væsentligt mere uvis indkomsstørrelse, mens selve arbejdet også er blevet langt mere opsøgende for at få kunder i butikken. Opstarten på den nye tilværelse har dog været ganske lovende.

"Jeg er godt klar over, at det jo i værste tilfælde kan ende med, at vi må sælge huset, hvis det ikke går. Heldigvis har jeg allerede lavet aftaler med nye kunder og flere andre har hørt, jeg er startet op og har henvendt sig. Jeg synes, jeg har fået en god start. Det kan da være, det ender med, at jeg må trække stikket til nytår, men kigger hellere positivt på det, så jeg satser på, at jeg har ved udgangen af 2021 har opbygget et solidt kundegrundlag," noterer Jan Ellegaard.

Publiceret 18 June 2020 11:30