Kirsten Hvid Schmidt, Per Schultz Petersen og Tina Kruse ved bygningen, som huser genbrugsbyggemarkedet.

Kirsten Hvid Schmidt, Per Schultz Petersen og Tina Kruse ved bygningen, som huser genbrugsbyggemarkedet. Pressebillede

Genbrugsbyggemarked på Grenaa Havn

Åbent fire timer hver fredag indtil videre

Af
Søren Andersen

GRENAA Et skilt ud til vejen lokker kunderne til et nyt genbrugsmarked på Grenaa Havn. Et genbrugsbyggemarked, som er åbent fire timer om ugen indtil videre.

Her kan gør-det-selv-folket på Djursland og opland glæde sig til at gøre en god handel – med omtanke for både miljø og bæredygtighed. Genbrugsbyggemarkedet har indledningsvis åbent hver fredag klokken 13-17.

Ideen er fostret blandt fire lokale virksomheder. Tanken om at vinduer med en fejlfarve, overskudslægter eller brugte håndvaske kan få nyt liv er blevet til Genbrugsbyggemarked på Grenaa Sydhavn. I princippet kan man potentielt finde materialer til alle aspekter af husbyggeriet blandt materialerne fra de fire virksomheder bag produkterne. Idémagerne er EL:CON A/S Grenaa, Aalsrode Tømrerfirma A/S, VVS Per Møller ApS og Rasmus Jakobsen A/S.

I samarbejde med projektet ”Liv på Sydhavnen”, som koncernen Grenaa Havn står bag, passer tingende som hånd i handske.

"Vi har arbejdet med at skabe mere liv på Sydhavnen og et fundament for udvikling i hele området på Grenaa Sydhavn. Derudover vil vi gerne se vores aktiviteter i et bæredygtigt perspektiv, så vidt det er muligt. Det må man sige, at dette er i høj grad. Jeg er begejstret over, at det nu er lykkes at finde lokalerne til projektet, at stable et samarbejde på benene med Grenaa Marineforening, som skal betjene genbrugsbyggemarkedet, og de fire virksomheder fra netværket DWP System Suppliers. Der er rigtig mange involveret i projektet, og det er fantastisk at opleve den velvilje, der er, til at vi sammen kan skabe mere aktivitet og liv i vores lokalområde," siger Kirsten Hvid Schmidt fra Grenaa Havn A/S.

Genbrugsbyggemarkedet findes i ”Siloen”, som historisk har huset Grenaa Korn og Foderstofforretning A/S og senest været lager for Fornæs ApS. Det findes bedst ved at køre til Silovej på Grenaa Sydhavn.

Første initiativ i ”Siloen”

"Genbrugsbyggemarkedet er blot et første initiativ til aktiviteter i ”Siloen”. Liv på Sydhavnen ønsker at fylde bygningen med oplevelser, arrangementer, events – eller andre tiltag, som foreninger, virksomheder eller frivillige måtte have ønske om. Ambitionen er at skabe et hus, der leder tankerne hen mod et moderne forsamlingshus. Et sted hvor man mødes, får oplevelser og deler viden. Folk er velkommen til at bidrage med ideer og vi kan opfordre alle til at følge vores facebookside ”Liv på Sydhavnen”. Bygningerne vil være en fantastisk lokation for et modeshow for byens butikker, måske kan der afvikles en ”corona-venlig” koncert eller hvem ved. Vi er åbne for ideer og arbejdskraft," siger Kirsten Hvid Schmidt.

Arrangørerne tager naturligvis hensyn til de retningslinjer myndighederne anviser ift. Covid-19 og opfordrer kunder i Genbrugsbyggemarkedet til at udvise hensigtsmæssig adfærd og passe på hinanden.

Samarbejde om driften

"Der har været puslet med ideen om et bæredygtigt genbrugsbyggemarked i et stykke tid. Det er nu blevet til virkelighed," siger formanden for Grenaa Marineforening Per Schultz Petersen, idet Grenaa Havn og Grenaa Marineforening har indgået et formelt samarbejde omkring driften.

En god håndfuld medlemmer af Marineforeningen vil rådgive og hjælpe private med at gøre en god handel til glæde for pengepungen og miljøet.

Parterne forventer, at åbningstiderne udvides, når behovet viser sig og ser frem til et godt samarbejde til glæde for Grenaa Sydhavn og kommunens borgere.

Publiceret 12 June 2020 15:24