Golfmanager Mads Malmmose Sørensen og bestyrelsesformand Annie Pihl ser til, mens bestyrelsesmedlem Henrik Holm forsøger at forbedre sit korte spil fra på det opgraderede træningsanlæg i Norddjurs Golfklub.

Golfmanager Mads Malmmose Sørensen og bestyrelsesformand Annie Pihl ser til, mens bestyrelsesmedlem Henrik Holm forsøger at forbedre sit korte spil fra på det opgraderede træningsanlæg i Norddjurs Golfklub.

Fremtiden ser saftigt grønt ud i Norddjurs Golfklub

En tiltrængt opgradering af træningsfaciliteterne og interesse fra nye golfspillere skaber optimistiske ringe i vandet

Af
Simon Carlson

Allingåbro Når man nærmer sig driving range i Norddjurs Golfklub er det ganske tydeligt, at græsset er blevet markant mere grønt inden for kort tid. Og også væsentligt kønnere. Det handler dog ikke om, at golfklubben har knækket en eller anden magisk vandingskode, men om god gammeldags lokal opbakning.

Det er nemlig med støtte fra Elro-Fonden, at Norddjurs Golfklub har fået råd til at udskifte striben af udslagsmåtter på golfklubbens træningsområde, og det betyder, at det nu er knitrende grønt kunstgræs, der møder de træningsivrige. Et stort læs helt nye træningsbolde er også på vej, mens boldvaskeren ved træningsfaciliteterne er skiftet ud med en mere moderne af slagsen.

60.000 kroner plus moms landede i klubkassen til en tiltrængt opgradering af træningsfaciliteterne, og det er absolut ikke en bagatel for klubben, når der kigges ud i fremtiden, forklarer golfmanager Mads Malmmose Sørensen.

"Det falder virkelig på et tørt sted. Vi trængte til at få opgraderet anlægget, men økonomien er ikke blevet lettere i år på grund af coronaen, og golfklubber får ikke tilskud ligesom for eksempel fodbold- og håndboldklubber. Vi skal selv finansiere, så når vi kigger ind i fremtiden, bliver vi også nødt til at tænke strategisk og se på, hvad det er, vi kan tilbyde for at tiltrække nye medlemmer. Det er rigtig vigtigt at have nogle ordentlige træningsfaciliteter," uddyber Mads Malmmose Sørensen.

Hjælper nye spillere

Over hele landet golfklubberne haft svært ved at holde fast i medlemmerne efter 00'ernes golfboom, som fyldte medlemslisterne i samtlige danske golfklubber, men senere styrtdykkede. I Norddjurs Golfklub har medlemstallet fundet et rimeligt stabilt og mere naturlig leje.

I klubbens bestyrelse er der da også ganske positive briller på i fremtidsudsigterne. Midt i en corona-tid oplevede Norddjurs Golfklub blandt andet stor interesse til et af åbent hus-arrangementerne, og det lover godt på den lange golfbane, vurderer bestyrelsesformand Annie Pihl.

"Vi ser da helt sikkert gerne flere medlemmer. Vi ved, at golfspillere i gennemsnit maksimalt kører 35 kilometer for at spille golf, så vi forsøger naturligvis at gøre rigtig meget opmærksom på os selv i lokalområdet. Jeg tror blandt andet, det er det vi ser, der virker, når der møder 20 personer op til åbent hus for at prøve sig af med golf," siger Annie Pihl.

Hun suppleres af bestyrelsesmedlem Henrik Holm.

"Vi er begyndt at arbejde mere målrettet med integreringen af nye medlemmer. Vi har et rekrutteringsudvalg, der hjælper nye golfspillere ind i miljøet, fordi det ligesom mange andre steder er det sociale aspekt der er med til at fastholde interessen. Derfor arbejder vi meget med, at man hurtigt kommer ind i nogle netværk, så man føler sig velkommen," forklarer Henrik Holm.

Ringe i vandet

Det er også den følelse, golfmanager Mads Malmmose Sørensen står med knap halvandet år efter, han tiltrådte sin stilling i klubben ved Allingåbro.

Han noterer sig, at der fortsat er en stor udfordring i at tiltrække medlemmer, men med de opgraderede træningsfaciliteter og en generelt god gænge og opbakning bevæger klubben sig i en rigtig retning.

"Der er altid nogle ting, vi kan forbedre. Vi vil gerne have kigget på at opgradere vores fairways og gøre dem endnu skarpere, selv om de også står flot nu. Jeg tror bare på, at det hele kan være med til at brede sig som positive ringe i vandet," siger golfmanager Mads Malmmose Sørensen.

Publiceret 11 June 2020 11:30