Familien Berthelsen nød en herlig tur på skinnecykel- en fars-dags gave. Privatfoto

Familien Berthelsen nød en herlig tur på skinnecykel- en fars-dags gave. Privatfoto

'Dampen' får flere gæster

Flere vil køre på skinnecykel eller sejle i kano fra basen i Allingåbro

Af
John Pedersen

ALLINGÅBRO "Det kan godt være, at vores sæson er kommet lidt senere i gang i år, men der begynder at komme flere og flere forespørgsler på skinnecykler og kanoer".

Sådan lyder meldingen fra Ann Møgelvang, der er daglig leder af Djursland for fuld Damps aktiviteter, som finder sted med base i den gamle stationsbygning i Allingåbro.

"Gæsterne er rigtigt gode til at skrive eller ringe i forvejen, så vi kan sørge for, at der ikke er for mange mennesker samlet på samme tid".

Holder afstand

Ann Møgelvang understreger, at folk er meget tålmodige.

"De ved jo godt, at det tager lidt længere tid at blive sendt afsted, da der jo også er diverse overflader, der skal sprittes af".

Med hensyn til afstand, når det gælder den populære kørsel med skinnecykler, så der ikke så meget nyt, da afstand altid har været et krav, når man færdes ude på skinnerne.

Man kan sige, af "dampen" har været lidt forud for corona-tiden. Også af sikkerhedshensyn til skinnecykel-trafikken og dens mange brugere.

Passer på hinanden

"Jeg synes, det er gået godt trods corona-begrænsningerne. Vi passer på hinanden gæster og personale imellem. Men også gæster og gæster imellem", understreger Ann Møgelvang, inden hun er klar til at sende det næste hold skinnecykel-turister ud på tur.

Det var så familien Bertelsen.

Fars-dags gave

Søren Berthelsen havde forhåndsreserveret fire skinnecykler, som en Fars Dags-gave til sin far. Så hele familien skulle på tur. Far, mor og deres to sønner - den ene altså Søren - og børnebørn.

Det blev til en dejlig tre-timers tur med stop ved Cafe Kærbo i Uggelhuse, hvor familien fik deres eftermiddagskaffe, inden de cyklede retur til Allingåbro.

Familien kendte til Djursland for fuld Damp, efter en af dem havde været her tidligere sammen med nogle arbejdskolleger.

Det havde været en så positiv oplevelse, at nu skille familien så med.

Og en super god ide med en fars-dags gave, hvor både små og store, ung som gammel kunne være med og hygge sammen ude i den skønne natur.

Publiceret 10 June 2020 10:00