Bo Varmdal er klar med ostehøvlen og lækre specialiteter fra salgsvognen, som snart skal udskiftes til en større model. Der er også nethandel tilknyttet den nye virksomhed.

Bo Varmdal er klar med ostehøvlen og lækre specialiteter fra salgsvognen, som snart skal udskiftes til en større model. Der er også nethandel tilknyttet den nye virksomhed. Foto: Søren Andersen

Lækkerier fra Europa på menuen

Bo Varmdal har etableret Vin og Specialiteter

Af
Søren Andersen

GRENAA Ost er ikke længere et produkt, der i Grenaa kun kan købes vakuumpakket i plast. En rigtig ostemand er tilbage - klar til at lade ostehøvlen arbejde og kunden smage inden der købes.

Det er Bo Varmdal, der har forladt sit hidtidige arbejde inden for svineavl og har etableret Vin og Specialiteter, der tilbyder gode oste og andre lækkerier fra det meste af Europa.

"For to år siden var jeg på Food Expo i Herning, og da jeg elsker ost, kom jeg i kontakt med et schweizisk firma, som udstillede. Jeg smagte lidt, vi udvekslede visitkort og de lovede at sende lidt smagsprøver. Og så kom der en pakke med 20 kilo ost, som jeg prøvede af på Næsgaard Messen, og ostene blev revet væk, og så var der ikke langt fra tanke til handling," siger Bo Varmdal.

Svigersøn ansat

Han har sin svigersøn Rainer ansat i firmaet til at sørge for at hverve nye kunder ved at besøge butikker og cafeer, mens det er Bo, der bemander den lille salgsvogn, som fredag køres til Den Stolte Slagter på Energivej og lørdag til GD-grunden midt i Grenaa. Fredag kan der handles fra klokken 10-17 og lørdag fra klokken 8-15. Og ellers fra den fysiske butik i konfirmandstuen i Vejlby Præstegård.

"Jeg regner med, at salgsvognen skal besøge flere steder, hvor der er interesse for de gode oste, vine, pasta, kaffe, olivenolie og balsamico, ligesom jeg har en god gin, som er produceret på druer," siger Bo Varmdal.

I sommermånederne har hans firma også en stand med et lidt mindre udvalg på Grenaa Strand Camping, og det er planen at skifte til en rigtig salgsvogn, så flere varer kan præsenteres.

Bo Varmdal arrangerer også gerne smagninger med vin og tapas for selskaber på minimum ti deltagere.

Publiceret 08 June 2020 11:10