Dørene er atter åbne på Kattegatcentret i Grenaa - så man igen kan komme tæt på hajerne.

Dørene er atter åbne på Kattegatcentret i Grenaa - så man igen kan komme tæt på hajerne. Pressebillede

Kattegatcentret er atter åbent

Rekordår - og så kom corona og ødelagde det hele

Af
Søren Andersen

GRENAA Kattegatcentret havde et rekordår i 2019 og blev kåret som Nordens Bedste Akvarium for fjerde gang i begyndelsen af 2020 – men så kom coronakrisen. Kattegatcentret slikker sine sår, og er med rygstød fra rigtig mange danskere nu mere end parat til atter at lukke publikum ind.

Der skal meget til at ryste en 27 år gammel attraktion, men coronakrisen sendte lige som resten af verden Kattegatcentret ud i et stormvejr, og hele Danmarks Hajcenter har derfor været lukket siden 12. marts. Men efter de seneste udmeldinger fra myndighederne og opbakning fra rigtig mange danskere, åbnede Kattegatcentret igen fredag.

"Vi glæder os simpelthen så meget til igen at kunne åbne for gæster. De sidste mange uger har ikke været sjove, men vi er både rørte og utrolig taknemmelige over den kæmpe opbakning, der er strømmet ind fra både børn og voksne. Det har uden tvivl hjulpet os igennem den seneste tid, og nu glæder vi os bare til at kunne give igen for fuld skrue med alt det, vi er bedst til – nemlig at formidle om havets forunderlige verden," siger direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.

Startede godt

År 2020 startede ellers rigtig godt for Kattegatcentret, der gik ind i det nye årti med et rekordår bag sig. Med hele 155.273 besøgende blev 2019 nemlig det mest velbesøgte år siden 2009 – og i starten af marts måned blev Kattegatcentret kåret som Nordens Bedste Akvarium for fjerde gang. Men coronakrisen vendte op og ned på det hele.

"Vi har lige udgivet et rekord-regnskab for 2019, hvilket vi selvfølgelig glæder os meget over – ikke mindst nu, hvor vi frygter et millionunderskud i 2020," siger Helle Hegelund.

Hun håber derfor, at folk vil huske at lægge vejen forbi hajerne.

"Vores økonomi er helt afhængig af vores besøgstal, så vi glæder os af hele vores hjerte til Kattegatcentret igen fyldes af glade børn og voksne, som kan blive bidt af havet, ligesom vi selv er. Vi kæmper for havet og håber, at rigtig mange har lyst til at støtte op om den vigtige sag," siger Helle Hegelund.

Med genåbningen af Kattegatcentret bliver de danske sundhedsmyndigheders anvisninger fulgt til punkt og prikke, men man kan stadig opleve Danmarks eneste sandtigerhaj og alle de andre flotte og finurlige havdyr samt fiske krabber i Kattegatcentrets udendørs lagune.

Publiceret 29 May 2020 00:00