Irene Sørensen og Jan Petersen havde gang i spaderne - godt overvåget af Anders Lisvad t.v. og Klaus Allermann.

Irene Sørensen og Jan Petersen havde gang i spaderne - godt overvåget af Anders Lisvad t.v. og Klaus Allermann. Foto: Søren Andersen

Første spadestik på 30 lejligheder i Åbyen

Stor interesse for at bo centralt med åen som nabo

Af
Søren Andersen

GRENAA De sølvblanke spader, som boligselskabet B45 i Grenaa bruger til at markere første spadestik på nybyggerier, var i brug i Åbyen, da boligselskabets formand Irene Sørensen og borgmester Jan Petersen, (S) satte spaderne i jorden.

På en grund, som B45 har købt af Norddjurs Kommune, skal der i to etaper bygges i alt 60 lejligheder. Man nøjes i første omgang med at bygge de 30, men med den interesse, der har vist sig for at bo i boligerne, varer det sikkert ikke længe, inden der skal gang i de blanke spader igen. Prisen for hver etape ventes at løbe op i 60 millioner kroner.

"Vi har over 100 skrevet op på en venteliste, og vi har for nyligt bedt dem om fortsat at tilkendegive interesse, og fik svar fra 72, så vi forventer ingen problemer med at leje boligerne ud," siger direktør i B45, Anders Lisvad.

Central beliggenhed

Han peger på en meget central beliggenhed tæt på alt i Grenaa som et af de helt store trækplastre - og at der typisk er tale om modne par uden børn, som er skrevet på ventelisten.

"Det er ærgerligt. Der skal også være børnefamilier i et sådant byggeri," lyder det fra borgmester Jan Petersen.

Det er Aalsrode Tømrerfirma, der har byggeriet i totalentreprise, og herfra kan Klaus Allermann berette, at det er lykkedes at finde lokale underentreprenører til alle de opgaver, hvor det er muligt at gøre det på Djursland.

Der bygges fire typer af lejligheder fra 89,5 kvadratmeter til 104,4 kvadratmeter. Billigste husleje er 6713 kroner plus forbrug og dyrest er 7830 kroner plus forbrug.

Pilotering i gang

På grunden er der lige nu gang i et piloteringsarbejde, hvor 139 betonsøjler skal hamres ned i jorden. Der er på stedet 16 meter til fast underlag.

Håndværkerne går for alvor i gang efter sommerferien, og det er planen, at de 30 boliger skal stå klar til indflytning i december næste år.

Med placeringen midt i byen og midt i et rekreativt område, har arkitekterne fundet det naturligt at lave et byggeri, der orienterer sig 360 grader, frem for kun at se på åen, som et attraktivt element. Der er altaner til alle lejligheder.

Viewet ud mod centrum af Grenaa, med kirketårnet som et dominerende pejlemærke, tiltrækker øjet, hvormed byens lys, i de mørke timer, vil bidrage med liv til udsigten. Højere oppe i bebyggelsen vil sundet vest for Grenaa også være at se, og de lange vidder, vil være dragende, lyder det i beskrivelsen af byggeriet.

Publiceret 29 May 2020 12:01