I biografen med afstand - Nia og Gert Skov er klar til at åbne Kino i Grenaa igen efter 81 dage uden film, men det bliver med afstand og langt færre pladser - og ind til videre kun i den store sal.

I biografen med afstand - Nia og Gert Skov er klar til at åbne Kino i Grenaa igen efter 81 dage uden film, men det bliver med afstand og langt færre pladser - og ind til videre kun i den store sal. Foto: Søren Andersen

Kino i Grenaa slår dørene op igen

Søndag 31. maj vises der atter film på det store lærred

Af
Søren Andersen

GRENAA Søndag 31. maj bliver en stor dag for Kino i Grenaa, for denne dag genåbner den lokale biograf efter 81 dage med nedlukning på grund af coronakrisen.

Nia og Gert Skov, som har drevet biografen i Grenå i 37 år, fortæller, at de glæder sig til atter at kunne invitere publikum indenfor til store oplevelser på det store lærred i biografens mørke, og de håber, at publikum har glædet sig lige så meget.

Nia og Gert Skov havde indtil sidste uge indstillet sig på, at Kino først kunne genåbne 8. juni, men så kom statsministerens glædelige meddelelse om, at biograferne kom med i fase to af genåbningen af Danmark, og så fik man travlt med at gøre Kino klar til at efterleve de retningslinjer, myndighederne har udarbejdet.

Ekstra rengøring

Biografen er gjort ekstraordinært grundigt rent, den er afsprittet, plexiglasruder er sat op ved billetsalget, teknikken er efterprøvet og gjort klar, afstandsmarkeringer er sat op, og nye servietautomater er monteret på toiletterne – for det skal være trygt at gå i biografen, når Kino atter inviterer publikum inden for.

Derfor vil publikum opleve, at kun hver anden række bliver benyttet, og at der er to stole mellem hvert solgt sæde – dog må man gerne sidde ved siden af hinanden, hvis man kommer som en mindre gruppe/familie. Desuden er der minimum 30 minutter fra en film slutter til den næste begynder, så der er god tid til at gøre salen ordentlig ren mellem forestillingerne – herunder afspritte alle armlæn. Og i begyndelsen vil kun den store sal komme i brug, men Nia og Gert Skov håber, at det i løbet af ikke alt for lang tid bliver muligt også at åbne sal to.

Tre forskellige film

Kino åbner med tre vidt forskellige film film: ”Fremad” som er en animationsfilm fra Disneykoncernen, ”Bombshell” som handler om skandalerne i den amerikanske medieverden og ”The invisable man, ” som er en gyser.

Gert Skov fortæller, at statsministerens nedlukning af Danmark har betydet, at han og Nia for første gang i 37 år har kunnet nyde sommerhuset ved Limfjorden i en længere periode. Men han tilføjer, at de har savnet den daglige gang i Kino og ikke mindst kontakten til publikum. Søndag 31. maj bliver derfor en stor dag for de to biografejere og deres personale, når Kino endelig igen efter de mange ugers nedlukning kan vise film for publikum på Djursland.

Publiceret 28 May 2020 14:47