16,6 millioner kroner fra Region Midtjylland giver plads til endnu en lægeklinik på sundhedshuset i Grenaa.

16,6 millioner kroner fra Region Midtjylland giver plads til endnu en lægeklinik på sundhedshuset i Grenaa. Pressebillede

16,6 millioner giver plads til endnu en lægeklinik

Regionsrådet har godkendt endnu en ombygning af Grenaa Sundhedshus

Af
Søren Andersen

GRENAA Gennem årene er der brugt mange millioner kroner på at bygge om og renovere på det nu lukkede sygehus i Grenaa - og som nu er sundhedshus. Og det er ikke slut. Regionsrådet godkendte på sit møde onsdag, at Grenaa Sundhedshus ombygges for 16,6 millioner kroner for at give plads til endnu en lægeklinik.

Ombygning af 700 m2 i Grenaa Sundhedshus skal blandt andet give plads til endnu en lægeklinik, der ønsker at flytte ind i Sundhedshuset. Arbejdet skal i gang i 2020.

"Flere læger ønsker at blive en del af udviklingen i Sundhedshuset, der har vist nye veje i sundhedsvæsnet og bidraget til at sikre alle borgere i Grenaa adgang til en praktiserende læge. Den udvikling vil vi gerne understøtte," siger Annette Roed, S-formand for Nære Sundhedstilbud i en pressemeddelelse.

Region fremrykker investering

Region Midtjylland og Norddjurs Kommune har gennem flere år arbejdet tæt sammen om at udvikle Grenaa Sundhedshus. I 2019 søgte og fik kommune og region sammen tilsagn om 9,3 millioner kroner fra den nationale pulje til etablering af læge- og sundhedshuse til den ombygning, der nu sættes i gang.

Politikerne i regionsrådet besluttede at hente de resterende ca. 7,3 millioner kroner til byggeriet fra regionens anlægsmidler.

Fremrykningen af ombygningen er mulig, da regeringen i april hævede loftet over en række offentlige anlægsbudgetter for at holde hånden under erhvervsliv og arbejdspladser under coronakrisen.

Ombygningen skal ifølge udbudsloven sendes i udbud, hvilket vil ske som hovedentreprise i en begrænset licitation.

Ombygningen af Grenaa Sundhedshus sættes i gang i år for at holde hånden under erhverv og arbejdspladser. Ombygningen af Grenaa Sundhedshus skal blandt andet give plads til endnu en flerlægeklinik. Ifølge planen vil ombygningen tage 64 uger.

Publiceret 28 May 2020 11:23