Gammel Estrups direktør Britta Andersen har svært ved at få armene ned over udsigten til at kunne genåbne herregården for besøgende fra på mandag 25. maj. Foto: Gammel Estrup

Gammel Estrups direktør Britta Andersen har svært ved at få armene ned over udsigten til at kunne genåbne herregården for besøgende fra på mandag 25. maj. Foto: Gammel Estrup

Glæde på herregården: Gammel Estrup genåbner på mandag

Af
Simon Carlson

Efter at have været lukket på grund af corona-epidemien åbner Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum for besøgende igen. Herregården slår dørene op på mandag 25. maj.

Det glæder naturligvis museets direktør Britta Andersen, som glæder sig til at modtage publikum efter museet har været lukket i over to måneder:

”Vi har svært ved at få armene ned. Vi har jo i lang tid været klar, så det er en stor lettelse endelig at kunne åbne, og selvom det ikke bliver helt på samme måde, som vi er vant til, så er jeg sikker på, at det kommer til at gå rigtig godt, og at de besøgende igen har behov for at komme ud af deres egne stuer og nyde et besøg på museet. Folk har brug for kulturelle oplevelser i denne tid, og nedlukningen har med al tydelighed vist, at virtuelle aktiviteter slet ikke kan erstatte det fysiske møde og den direkte dialog mellem mennesker”, siger Britta Andersen.

Åbningen af Gammel Estrup sker naturligvis på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. I selve hovedbygningen er der etableret ensretning, så gæsterne følger en fastlagt rute rundt, og der vil være god afstand alle steder og mulighed for at vaske og afspritte hænder.

Museets publikumsområder vil være bemandet med både personale og frivillige, der tager godt imod gæsterne.

Museumsbutikken og Herregårdskøkkenet åbner også igen mandag 25. maj, så man kan købe souvenirs, bøger og ting med hjem, ligesom det vil være muligt at nyde kaffe og kage udendørs.

Haven og naturen omkring Gammel Estrup er også åben for gåture.

I maj og juni vil man endvidere kunne deltage i en omvisning i huset om tirsdagen, og torsdage aftener arrangeres særlige skumringsarrangementer.

Publiceret 22 May 2020 11:30