23-årige Mikkel Bak fra

23-årige Mikkel Bak fra "Tøjeksperten" i Auning har sammen med sin makker Ronni holdt skansen under hele corona-nedlukningen. Foto: John Pedersen

Truende konkurs stopper ikke lokal tøjbutik

Tøjeksperten i Auning fortsætter med samme ejerskab

Af
John Pedersen

AUNING Hverken corona-krisen eller en truende - nu afblæst konkurs - i selskabet bag Tøjeksperten, har kunnet spænde ben for makkerskabet Mikkel Bak og Ronni Bruun, der driver butikken Tøjeksperten på Centervej i Auning.

For blot et par måneder siden skiftede den lokale duo fra Wagner til Tøjeksperten og fik et brag af et åbningssalg kort tid før verden gik i corona-nedlukning.

Siden fulgte nogle turbulente uger, hvor Tøjeksperten kom i medierne, først med en betalingsstandsning og siden med en truende konkurs.

I fredags nikkede alle kreditorerne i PWT-gruppen, der blandt andet står bag Tøjeksperten og Wagner, ja til en foreløbig redningsplan.

I skifteretten accepterede kreditorerne, at der arbejdes videre med finansieringskilder på en rekonstruktion af selskabet frem mod starten af juni.

Ronni og Mikkel-butik

"Vi har fået rigtigt mange spørgsmål fra folk, der vil høre hvad der nu lige sker med vores butik. Vi kan klart sige, at uanset hvad der sker med Tøjeksperten, så vil der stadig være en tøjbutik her på adressen og det bliver ved med at være en butik med Ronni og Mikkel", forklarer Mikkel Bak, der ejer tøjbutikken i makkerskab med Ronni Bruun.

Da Mikkel og Ronni i marts blev en del af Tøjeksperten, skete det blandt andet for endnu bedre end i Wagner-regi, at kunne byde ind med et bredt og alsidigt mix af tøj, der helt præcist kunne matche, det som kunderne i lokalområdet efterspørger.

"Det kommer ikke til at have den helt store betydning for os, hvad der sker med Tøjeksperten. Vi vil under alle omstændigheder være her. Vi køber jo vores varer fra Tøjeksperten og derfor får vi lov til at bruge navnet og nyde gavn af brandingværdi, der følger med. Skulle Tøjeksperten lukke - hvad intet tyder på - så vil der naturligvis være nogle mærker, som vi ikke vil kunne købe igennem dem, i hvert fald til en start".

Mikkel Bak understreger, at butikken på Centervej i Auning er mægtigt glade for at være en del af Tøjeksperten, som har været en fantastisk samarbejdspartner.

"Tøjeksperten er en sindssyg fed kæde at være en del af, så jeg håber bestemt, at de lander på benene. Vi kan få nogle fine aftaler med nogle super-leverandører. Tøjeksperten - eller PWT-gruppen - ejer jo selv nogle af deres tøjmærker", fortæller Mikkel Bak.

Bygningen og butikken på Centervej i Auning har ikke noget direkte med Tøjeksperten at gøre rent økonomisk, ligesom det lager af tøj, som blev overtaget da kædeskiftet fandt sted er købt og betalt.

Sammen med Ronni ejer Mikkel personligt butikken og dens varelager.

"Som en del af Tøjeksperten kan vi altid tilbyde konkurrencedygtige priser og en landsdækkende bytteservice. For at vi kan få lov til at hedde Tøjeksperten skal vi så til gengæld købe en del af vores varer hos PWT-gruppen, mens vi kan supplere med varer fra andre leverandører",

Stor lokal opbakning

For Tøjeksperten i Auning har corona-tiden naturligvis også været en udfordring.

"Vi har valgt at holde butikken åben. Selvfølgelig har vi kunnet mærke, at der kom færre kunder. Der var især en månedstid, hvor folk var meget påpasselige og mange blev hjemme. Da der så blev åbnet lidt mere op, så var det utrolig rart at mærke den enorme opbakning fra lokalområdet", forklarer Mikkel Bak, der i de seneste uger har været på job på skift med Ronni.

Efter Kristi Himmelfartsdag er det planen, at de begge skal jobbe i butikken på samme tid.

Udover de private kunder er der også en del firmaer, der har bestilt arbejdstøj til deres ansatte.

At holde butikken åben hele vejen igennem har været en bevidst satsning - også med henblik på tiden efter corona.

"Det kan godt ske, at det koster et antal kroner at holde åbent pr. dag i den her tid, men vi vil ikke risikere, at de måske relativt få kunder, der har brug for et bestemt stykke tøj, at de skal skal gå til en lukket dør".

Udsatte konfirmationer

Normalt er konfirmationstiden en af de travle for tøjbutikkerne.

Da konfirmationerne er udsat til efteråret, så er den handel naturligvis i stor udstrækning udeblevet.

Men salget - både til konfimanderne selv og deres mandlige gæster - er så i vente til efteråret.

Næste store salgs-event er "Fars Dag" fredag 5. juni, hvor Mikkel Bak venter, at der bliver et ekstra run på butikken på Centervej.

Publiceret 21 May 2020 11:30