Auningløbet vender stærkt tilbage i 2021. Privatfoto

Auningløbet vender stærkt tilbage i 2021. Privatfoto

Auningløbet 2020 aflyst

Men vender tilbage for fuldt styrke til næste sommer

Af
John Pedersen

AUNING En enig styregruppe traf forleden en meget svær beslutning. Nemlig at aflyse Auningløbet 2020.

Auningløbet - en af de helt store årlige motionsevents på Djursland – arrangeres i et samarbejde mellem Lions Club Gammel Estrup, Lions Svanerne og Auning Motionsklub. Auningløbet er skabt for at samle penge ind til humanitære formål og overskud går direkte til flere humanitære formål,

I alle årene til Børnecancerfonden via Team Rynkeby og de senere år er Julemærkehjemmet kommet til.

1000 spørgsmål

"En udsættelse af løbet til sensommeren blev drøftet og et "anderleders" løb har ofgså været inde over. Men uvisheden er stor lige nu. Meget bliver udsat og skal afvikles hen over sensommeren. Vi kender ikke forsamlingsforbuddet til den tid. Og vil folk i det hele taget deltage i så stort et arrangement. Og der var 1000 andre spørgsmål og overvejelser", fortæller Kirsten Luxhøj Jensen fra styregruppen.

Auningløbet har været afviklet den anden torsdag i juni siden 2012.

En stor folkefest

Denne aften har udviklet sig til en sand folkefest med omkring 3000 aktive deltagere og med kæmpe opbakning fra hele Djursland via sponsorer, cykelklubber, motionsklubber, handelslivet og mange andre.

"Aflysningen er selvfølgelig træls. Men holdningen er, at vi vil handle forsvarligt og ikke udsætte andre for smitterisiko. Vi vil ikke gøre det halvt. Nej. vi vender stærkt - og for fuld styrke -tilbage i 2021," forsikrer Kirsten Luxhøj Jensen fra styregruppen bag Auningløbet.

Publiceret 20 May 2020 19:30