Her står ejeren af Rasmus Jakobsen A/S, Klaus Jakobsen (th.), og ejeren af Lundemose Byg ApS, Troels Lundemose Andersen, på grunden i Grenaa, hvor de er ved at bygge 10 rækkehuse.

Her står ejeren af Rasmus Jakobsen A/S, Klaus Jakobsen (th.), og ejeren af Lundemose Byg ApS, Troels Lundemose Andersen, på grunden i Grenaa, hvor de er ved at bygge 10 rækkehuse. Pressebillede

10 nye huse skyder op ved åen i Grenaa

Farvel til Grenaa Plantecenter gav plads til byggeprojekt på Ådiget

Af
Søren Andersen

GRENAA det er mange år siden, at Grenaa sidst har set et privat byggeprojekt af de større, men nu skyder der et op på Ådiget, hvor Grenaa Plantecenter tidligere havde hjemme.

Plantecentret blev revet ned og det lokale byggefirma Rasmus Jakobsen A/S bygger nu 10 huse ved åen. Det er godt for både håndværkere og forretningslivet, når der sidst på året skal købes gardiner og møbler til de nye beboere i husene.

De 10 lavenergi-huse bliver hver på 110 kvadratmeter med 17 kvadratmeter terrasse, og de er indflytningsklar 1. december. Prisen for et helt nyt hus få meter fra Grenåen med en central placering i byen er 1.995.000 kroner.

Da Grenaa Plantecenter lukkede for halvandet år siden, købte ejeren af Rasmus Jakobsen A/S, Klaus Jakobsen, grunden. Det gjorde han sammen med Troels Lundemose Andersen, der ejer tømrerfirmaet Lundemose Byg ApS. De to står så for projektet sammen, hvor Rasmus Jakobsen A/S har totalentreprisen på byggeriet.

"Vi oplever en stor interesse for husene, og de første huse er ved at blive solgt. Vi forventer, at de alle 10 er solgt inden 1. december, og EDC Grenaa står for salget for os," siger Klaus Jakobsen.

Natur og by på samme tid

Hvert rækkehus får en lille have med fliser og græs, og der bliver et grønt fællesareal, som alle boligejerne kan bruge.

Klaus Jakobsen havde egentlig ikke de store planer om at købe en grund for at lave et større ejendomsprojekt, men da grunden på Ådiget kom til salg, slog han til.

"Vi gør det selvfølgelig, fordi vi ser en forretning i det. Men vi gør det også, fordi vi gerne vil være med til at skabe noget nyt i Grenaa og lave nogle gode boliger med en unik beliggenhed," fortæller han.

Fundamenterne til de 10 rækkehuse er blevet støbt, og håndværkerne har netop støbt gulve, så der er tid til at mure ydervægge.

Store byggerier i Østjylland

Samtidig med at Rasmus Jakobsen A/S er i gang med byggeriet på Ådiget, så har Grenaa-virksomhedens omkring 100 medarbejdere travlt mange andre steder.

Klaus Jakobsen overtog virksomheden fra sin far, da det udelukkende var et murerfirma. Herefter begyndte de at udføre større samlede entrepriser på boligbyggerier. Det kan være totalentrepriser, hvor Rasmus Jakobsen A/S har ansvaret for hele byggeriet, eller råhus-entrepriser, hvor Rasmus Jakobsen A/S har ansvaret for første halvdel af byggeriet.

For at vise, at virksomheden udfører mange andre opgaver end mureropgaver, skiftede de for nylig navn fra Murerfirma Rasmus Jakobsen A/S til kun at hedde Rasmus Jakobsen A/S.

"Vi er i øjeblikket i gang med en råhus-entreprise på det nye demens- og hjernecentrum i Aarhus på 16.000 kvadratmeter, hvor vi bygger for Aarhus Kommune. Vi er også ved at lave råhus-entrepriser på 55 familieboliger i Randers til en boligforening og 41 boliger i Tilst til en ejendomsudvikler," siger Klaus Jakobsen.

Publiceret 07 April 2020 00:00