Anja og Inge er ses her i gang med at give

Anja og Inge er ses her i gang med at give "møllen" den helt store tur fra ende til anden, nu hvor der ikke er kunder til spisning i løbet af dagen. Foto: John Pedersen

Møllebistroen shines op under corona-krisen

Åbningstiderne er indrettet efter den nye situation og det har kunderne taget godt imod

Af
John Pedersen

AUNING Nu hvor der alligevel ikke er så mange kunder, der lægger vejen forbi den populære familierestaurant Møllebistroen på Mølletorvet i Auning på grund af corona-restriktionerne, så bruger ejerne - Inge og Ole Bossow og souschefen Anni Søegaard Jensen en god del af tiden med at renovere, male og i det hele taget få spisestedet til at blive endnu mere indbydende at besøge.

"Det har været en mærkelig oplevelse at blive lukket ned på den her måde. Vi har vist alle været en smule rundtossede. Kunne det nu virkelig passe. Og det kunne det jo. Desværre. Men det er vigtigt, at vi alle tager situationen alvorligt og følger de mange meldinger fra myndigheder, så vi allesammen kan vende tilbage til en mere naturlig tilværelse", understreger Ole Bossow.

"Vi har været utroligt glade for den måde, som vores kunder har taget det på. Ingen har været sure eller utilfredse, men alle har været positive og fandt hurtigt ud af, hvordan de nu skulle finde sig til rette under de nye vilkår", tilføjer Inge, der overtog Møllebistroen i 1997 sammen med Ole.

"Den første uges tid havde vi ikke mange kunder i løbet af dagen. Men nu har vi så ændret åbningstiderne fra klokken 16 til 19, hvor folk kan komme og hente deres bestilte mad som take-away. Vi oplever en rigtig god, lokal støtte".

Var på forkant

Det med at lukke af for spisning i restauranten havde de allerede iværksat inden, der kom et officielt forbud mod forsamlinger.

"Så vi var lidt på forkant med udviklingen. Men det har været svært, nu hvor vi ikke engang bruger det halve af personalet og det er vi kede af. Det har været træls. Men det har desværre været nødvendigt, tilføjer Ole Bossow.

Han glæder sig over de mange, som har måtte aflyse at få leveret mad til en konfirmation eller anden festlighed, allerede her bestilt maden til den nye dato for den ellers planlagte fest.

I den forbindelse anbefaler ejerne af Møllebistroen, at folk der ved hvornår en aflyst - udsat - festlighed skal afvikles senere på året, snarest muligt kommer og bestiller maden.

For ellers kan der sagtens blive en situation længere hen på året, hvor der bliver ekstra meget tryk på bestillingerne.

"Men vi er klar. Vi er så klar, når der igen lukkes op. Og vi glæder os", lyder det fra Ole Bossow.

Og så har Møllebistroen den store fordel, at der i den varme sommertid er mulighed for udendørs servering i pænt stor stil. Og det vil der ganske givet blive efterspørgsel på, når danskerne igen får lov til at gå ud og spise sammen.

Shines op ude og inde

Men ellers bruges mange af de ledige timer nu på at få malet, snedkereret og renoveret og det både ude og inde.

Selve restauranten har fået nye møbler i mere varme og inspirerende farver - og så er de placeret på en ny måde, så spise-arrangementet virker langt mere indbydende end tidligere.

Souschefen Anni har nydt at være sammen med Inge og Ole på en lidt anden måde end i det daglige, hvor de jo har haft forskellige arbejdsopgaver at håndtere.

"Vi har fået snakket rigtig meget - også mere end ellers. Og det har været rigtig hyggeligt på trods af den triste baggrund".

"Og nu snakker vi ikke bare om vejret", konstaterer Ole.

"Vi har faktisk fået endevendt "møllen". Vi er startet fra en ende af med at male og renovere, nu hvor der om dagen jo ikke er kunder i restauranten for at spise", forklarer Inge Bossow, der kun har lutter ros til alle, der har taget situationen helt fantastisk.

Snakker om andre ting

"Vi ser jo at alle tager forholdsreglerne meget alvorligt og står med stor afstand, når de kommer for at hente deres bestilte mad. Det er dejligt at se, at man giver hinanden luft".

"Og så får vi en helt anden snak med kunderne, fordi alle er i en helt anden social situation og måske ikke har talt med så mange andre i løbet af dagen", tilføjer Anni, som derhjemme har børn på 10 og 13 år, der er sendt hjem fra skole og ved siden af skal undervises på langdistance digitalt.

Publiceret 06 April 2020 08:00