Formanden for Frivillighusets bestyrelse Jane Hansen og formanden for bestyrelsen for Ørsted Kro A/S Dag Kristiansen, hilser på hinanden for første gang i Frivillighusets lokaler. Foto: Flemming Seiersen

Formanden for Frivillighusets bestyrelse Jane Hansen og formanden for bestyrelsen for Ørsted Kro A/S Dag Kristiansen, hilser på hinanden for første gang i Frivillighusets lokaler. Foto: Flemming Seiersen

Frivillighuset klar til første etape

Bestyrelsen har fået nøglerne til ejendommen på Rougsøvej 120 i Ørsted og nu er man klar til at begynde at indrette huset

Af
John Pedersen

ØRSTED Efter lang ventetid går Frivillighuset nu i gang med indretningen af lokalerne på Rougsøvej 120 - naboejendommen til kroen - som Ørsted Kro A/S købte 15. august sidste år.

Frivillighusets bestyrelse har omsider fået nøglerne til ejendommen, efter man har ventet på at få frigjort lokalerne i stueetagen fra eksisterende lejemål.

Frivillighuset får rådighed over 210 kvadratmeter fordelt på i øjeblikket 10 rum plus køkken - udlejet af Ørsted Kro.

Det første der skal ske er, at få overblik over Frivillighusets behov. Altså hvad der skal ske i huset og derefter få lavet en plan over indretningen.

Søger fondsmidler

Umiddelbart tegner det til en total renovering af stueetagen og det skal der nu søges fondsmidler til.

"Men vi er utroligt glade for, at vi nu kan komme i gang i disse corona-tider", siger formanden for bestyrelsen for Frivillighuset, Jane Hansen.

Jane Hansen med nøglen til de fremtidige lokaler og genbrugsposer lavet af arbejdstøj fra AE Maskiner. Foto: Flemming Seiersen

Jane Hansen med nøglen til de fremtidige lokaler og genbrugsposer lavet af arbejdstøj fra AE Maskiner. Foto: Flemming Seiersen

"Vi har været utålmodige og denne utålmodighed er selvfølgelig sat på prøve af corona-virusen. Den skal dog ikke afholde os fra nu at gå i gang".

Et hus for alle

Og hvad er det så lige Frivillighuset i Ørsted skal være.

Det har der været snakket meget om på møderne forud for corona-virusens indtog.

Bestyrelsen for Frivillighuset har drøftet det meget - også efter input fra borgerne i Ørsted.

Først og fremmest skal huset være et sted for alle områdets borgere i alle aldre.

Frivillighuset skal danne rammen for aktiviteter og være et mødested for alle - og for fællesskabet.

Ønsker er, at alle vil komme med deres ideer og selv være med til at føre dem ud i livet.

Starter hvervekampagne

Bestyrelsesformand Jane Hansen understreger, at huset ikke skal konkurrere med kroen eller byens forretningsdrivende. Det skal altså hverken være en cafe eller restaurant.

Frivillighusets bestyrelse vil som noget af detn første starte en hvervekampagne for at få medlemmer, der med et årligt kontingent kan dække udgifterne til huslejen og forbrug.

Når corona-tiden er overstået vil blive inviteret til åbent-hus, så alle interesserede kan se, hvordan der ser ud inde bag butiksruderne.

Jane Hansen håber, at mange af de frivillige, der var med til at restaurere Ørsted Kro i sin tid også vil være med i projekt Frivillighus -– i fællesskabets interesse.

Mange aktivitets-forslag

Mange forslag til aktiviteter er bragt i forslag og vi bringer her en liste med nogle af dem:

Drop-in-sted for en kop. kaffe, te, kakao ellerr saftevand og en god snak med andre. Udstillinger af diverse hobbies, foto, håndarbejde og andet. Slægtsforskning, frimærke-eftermiddag, lyrikaften, hygge for forældre på barsel, lektiecafe, ferieaktiviteter for børn, pop-up-shops, byttedag, værkstedsaktiviteter, julehyggedag og kulturelle aktiviteter for dagplejebørn og børnehavebørn.

Publiceret 05 April 2020 08:30