Nogle af de ærværdige nøglepersoner i Klokkerholm Ny Pegepindsfabrik

Nogle af de ærværdige nøglepersoner i Klokkerholm Ny Pegepindsfabrik", som er det nyeste udslag af den ganske særlige Auning-humor, som der virkelig kan være behov for i denne svære corona-virus tid.

Auning Humor: Sidste nye skud er "Klokkerholms Ny Pegepindsfabrik"

Gammel idé i familien Hjorth er nu blevet til virkelighed i ny skæv og skør forening, der skal være med til at holde humøret oppe i en svær tid

Af
John Pedersen

AUNING At lave en pegepindsfabrik er en, måske skør, men også gammel ide.

I sammenkomster i familien Hjorth bragte Uffe Hjorth ganske ofte emnet op. Nu er tanken blevet til handling og "Klokkerholm Ny Pegepindsfabrik" er blevet til virkelighed med udgangspunkt i Auning.

"Vi skal huske at grine og holde humøret oppe på trods af det der sker. Det håber vi at pegepindsfabrikken kan være med til, lige nu, men bestemt også fremadrettet. Også vigtigt at sige, at i dissse tider, hvor kram, kys, highfive og fysisk kontakt i det hele taget er forbudt, er et peg på plads. Et glad peg, der fortæller, at jeg har set dig og du har set mig. Man kan ikke pege sig igennem livet, men det hjælper", konstaterer Tommy Hjorth en af ophavsmændene til den nye forening, som kan siges at være ettypisk eksempel på den særlige Auning-humor.

Fabrikken med navnet Klokkerholm Ny Pegepindsfabrik blev til virkelighed, da Uffe Hjorth ansatteAuning-drengen Steen Taudal i sit firma og Uffes bror Tommy kom ind over projektet.

En bestyrelse på 10 mænd med forskellige relationer skulle føre pegepindsfabrikken ind i den virkelige verden. På generalforsamlingen blev der ingen valgt, men i stedet udpeget personer til de forskellige poster.

Efternavnet Pind

Øverste myndighed er "pegepræsidenten".

Under ham er der efter generalforsamlingen udpeget en pegeminister og ellers består foreningen af bestyrelsesmedlemmer uden de store titler.

Dog er det sådan, at alle har påtaget sig efternavnet "Pind" i firmaregi.

Plus 220 medlemmer

Tommy Hjorth fortæller, at der blev etableret en Facebookside, som nu har rundet de 220 medlemmer mens mange flere har vist interesse. På siden kan man læse alt om pegepindsfabrikken, særligt de mange nye pegepindsmodeller fabrikken har designet.

Her kan blandt andet næves natpegepinden, vinterpegepinden, tilbudspegepinden og 16 andre pegepinds-designs.

Auning Målerlaug

Hvorfor Klokkerholm?

"Sagen er den, at fabrikken har hovedsæde i Auning men med filial i Klokkerholm. Et af vores medlemmer bor i Klokkerholm og der er familie-relationer mellem byerne. Klokkerholm relaterer også til den gamle skole og netop pegepinden", fortæller Tommy Hjorth.

Lidt i samme boldgade for Auning-humor kan nævnes Auning Målerlaug, der har opmålt og godkendt alt, der kommer ud fra fabrikken.

Publiceret 05 April 2020 10:00