Påsken bliver ikke som den plejer at være - men der er stadig mulighed for at nyde en tur til vandet - men husk at holde afstand.

Påsken bliver ikke som den plejer at være - men der er stadig mulighed for at nyde en tur til vandet - men husk at holde afstand. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Ros for at holde afstand - husk det i påsken

Borgmester og politi med opfordring til at holde fast

NORDDJURS I tre uger har borgerne i Norddjurs fulgt myndighedernes retningslinjer om at holde afstand og i videst muligt omfang blive derhjemme. Nu opfordrer borgmesteren og politiet til at holde fast – også når det bliver påske.

Færre biler på vejene, færre passagerer i bus og tog, lukkede daginstitutioner, butikker, cafeer og restauranter. Hverdagen i Norddjurs Kommune har ikke lignet sig selv de seneste tre uger, og der går nok også lidt tid, før alt vender helt tilbage til normalen.

"Borgerne i Norddjurs Kommune fortjener stor ros for deres måde at agere på. Nu kommer påsken, og vi forventer, at mange vil benytte sig af muligheden for at besøge vores dejlige natur. Og her er vores melding helt klar: Norddjurs byder turister velkommen – med den klare forventning, at gæsterne viser hensyn, omtanke og holder afstand til hinanden og kommunens borgere, så alle kan nyde påsken uden at gå på kompromis med den store, fælles opgave: At bryde smittekæden og sørge for, at corona-epidemien fortsat holdes under kontrol i Danmark. For øen Anholt fastholdes dog en klar opfordring til turister om at vente med besøg, til epidemien er overstået," siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, (S).

Hold fast – også i påsken

Påsken venter lige rundt om hjørnet, men påskeferien bliver for manges vedkommende nok ikke helt, som man havde planlagt. Udlandsture er blevet aflyst, men måske erstattet af en tur i sommerhus, og den store påskefrokost med familien bliver heller ikke til noget i denne omgang.

Men de ændrede planer sker på en alvorlig baggrund, og det er vigtigt at huske hinanden på, så alle fortsætter med at overholde myndighedernes retningslinjer.

"Påsken er et tiltrængt pusterum for mange til at nyde naturen og det fine forårsvejr midt i en svær tid. Gæster er velkomne på fastlandet i Norddjurs, hvis de ligesom os andre holder afstand og tager hensyn til medborgere i naturen, i de forretninger, som stadig er åbne, og i vores mange sommerhusområder," siger Jan Petersen.

Få henvendelser fra Norddjurs

Østjyllands Politi har de seneste par uger i gennemsnit fået cirka 20 henvendelser om dagen fra borgere, der ønsker at gøre politiet opmærksom på uhensigtsmæssig adfærd i relation til de skærpede retningslinjer. De fleste henvendelser har drejet sig om større forsamlinger på flere end 10 personer.

Størstedelen af henvendelserne har dog ikke ført til nogen indgriben fra politiets side, enten fordi der ikke var så mange, som først angivet, eller fordi det blev skønnet at de tilstedeværende overholdt myndighedernes retningslinjer. Der har også være flere sager, hvor politiet har vejledt borgere og erhvervsdrivende om reglerne, hvorefter anvisningerne er blevet fulgt.

"Der har indtil nu været få henvendelser fra Norddjurs, men kommunen har en del populære sommerhusområder, naturområder og attraktioner, som sandsynligvis vil tiltrække mange gæster henover påsken. Derfor er det vigtigt at holde fast i, at reglerne altså også gælder, når man er i sommerhus eller på campingferie. Vi skal blive ved med at stå sammen om at holde afstand – det nytter," siger fungerende politidirektør i Østjyllands Politi, Marian Thomsen.

Publiceret 04 April 2020 14:11