2.Påskedag kan man derhjemme følge en gudstjeneste optaget i Gjesing Kirke med sognepræst Charlotte Johansen. Foto: Jens Sørensen

2.Påskedag kan man derhjemme følge en gudstjeneste optaget i Gjesing Kirke med sognepræst Charlotte Johansen. Foto: Jens Sørensen

Kirken går digitalt: Påske midt i en corona-tid

Kirkerne i Norddjurs sender i Påsken på skift fra gudstjenester i de forskellige lokale kirker

Af
John Pedersen

NORDDJURS VEST "Påsken har et budskab til os alle, om at det hele kan blive godt igen".

Sådan lyder det fra sognepræst Charlotte Johansen, som er en af præsterne, der gør tjeneste i den vestlige ende af Norddurs Kommune. Hun går som sine kolleger utraditionelle veje og sender på skift optagelser fra gudstjenester i påskedagene.

Palmesøndag sendte sognepræst Susanne Marie Park Dalgaard fra Ørsted, Skærtorsdag er det sognepræst Vibeke Sommer fra Ørum Kirke, Langfredag Birthe Kiilerich fra Voer Kirke, Påskedag sognepræst Gustavv Eyermann og flere andre fra Gjerrild Kirke og endelig 2. Påskedag Charlotte Johansen fra Gjering Kirke, for blot at nævne nogle.

Fra lokale kirker

De nye digitale veje er via Facebook, Youtube og pastoraternes hjemmesider, hvor man kan finde hele Påskens gudstjenester, som er optaget rundt om i kirkerne i Norddjurs.

Der er naturligvis også som altid mulighed for at følge morgensang og tv-gudstjenesten i fjersynet.

Men hvis man savner sin lokale folkekirke, er det måske sjovere at se en optagelse fra en af de kirker, som man kender og med nogle præster som man er lidt mere fortrolige med.

Kirkens budskab

"Det er en mærkelig tid for os alle. Men for kirken er det især mærkeligt, at vi nærmer os en Påske - kirkens største højtid- og vi ikke kan holde gudstjenester, som vi plejer. Ligesom resten af samfundet er vi lukket ned for ikke at bidrage til smittespredning og unødvendige dødsfald. Men samtidig bærer vi et budskab, som er så vigtig, så livsbekræftende og så fuld at håb, at vi ikke bare kan brænde inde med det selv", konstaterer sognepræst Charlotte Johansen.

"Kirkens budskab indeholder håbet om, at døden èn gang for alle er blevet overvundet en påske for mere end 2000 år siden, da Jesus opstod fra de døde. Det betyder, at hvad enten vi lever eller dør, så tror vi, at vi skal opstå igen engang og leve evigt hos Gud. Det er et fantastisk budskab og i år er det mere aktuelt end nogen sinde, for sygdom og død har på en helt ny måde sneget sig ind i vores bevidsthed med Corona-krisen".

Påskesang i Auning

Hvis man ikke lige er til det digitale er der endnu en mulighed.

Sognepræst Lise Edelbeg Andersen holder "påskesang" i Auning. Men det kræver tilmelding, idet man naturligvis kun kan være 10 personer ad gangen.

"Alle vi præster i Norddjurs ønsker Jer alle en rigtig god påske. Vi glæder os til, at vi igen kan se jer ansigt til ansigt. Men til da. håber vi at se jer hjemme bag skærmene", er ordene i en særlig påskehilsen fra sognepræst Charlotte Johansen.

Publiceret 04 April 2020 18:00