Pas på og bevar fornuften ved handel på nettet - der sidder svindlere klar til at udnytte corona-situationen.

Pas på og bevar fornuften ved handel på nettet - der sidder svindlere klar til at udnytte corona-situationen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Pas på skruppelløse svindlere

Corona-epidemien har vendt op og ned på hverdagen - og nogle prøver at udnytte det

Af
Søren Andersen

GRENAA Intet er som det plejer, og det gælder også hos Nordea i Grenaa. En del borgere har formentlig bemærket, at døren til bankens filial midlertidigt er lukket. Og det er endnu uklart, hvornår den åbnes igen.

"At lukke for den fysiske adgang til filialerne er et nødvendigt skridt for, at vi sammen kan mindske risikoen for smittespredning. Vi arbejder på højtryk for at passe godt på såvel kunder som medarbejdere - samtidig med, at det skal være så let som muligt for alle at klare deres pengesager," siger Daniel Lilleris, der er filialdirektør hos Nordea i Grenaa.

"Vi ved, at mange af vores kunder fortsat har behov for at tale med en rådgiver – måske endda særligt i denne tid. Det kan selvfølgelig stadig lade sig gøre. Nu blot via telefonen eller online," siger han og gør opmærksom på, at pengeautomaten ved filialen fortsat er åben.

En håndsrækning til klemte kunder

Mange privatpersoner og virksomheder mærker allerede nu konsekvenserne af corona-krisen. Derfor er Nordea klar med en ekstra håndsrækning til de kunder, der kommer økonomisk i klemme på grund af krisen, fortæller filialdirektøren.

"Det kan eksempelvis være i form af et bevilget overtræk, udskydelse af en låneydelse eller afdragsfrihed på et boliglån. Vi er allerede i god dialog med en række kunder om at finde individuelle løsninger, der kan være med til at skabe lidt ekstra luft i økonomien," siger Daniel Lilleris, der også har en generel opfordring til borgerne.

"I den udstrækning du har mulighed for det, så opfør dig så tæt på normalt som muligt økonomisk – naturligvis inden for myndighedernes restriktioner. Det kan eksempelvis ske ved at støtte vores lokale butikker og håndværkere. For dem kan det gøre en kæmpe forskel i denne tid – både økonomisk og mentalt," siger Daniel Lilleris.

Pas på digitale svindlere

I en svær situation som den nuværende vil der desværre også være skruppelløse kriminelle, som forsøger at udnytte mennesker – og især de ældre generationer. Det kan eksempelvis ske i form af falske webbutikker, der lokker med lidt for gode tilbud, hvis blot folk vil udlevere deres personlige oplysninger.

"Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at være ekstra opmærksomme i den kommende tid. Bevar en sund skepsis og husk, at du aldrig må udlevere dine NemID-oplysninger eller adgangskoder," lyder rådet fra Nordeas lokale filialdirektør.

Publiceret 02 April 2020 13:33