Klarende håndværkere klarede forårsklargøringen på det gamle slot i Sostrup.

Klarende håndværkere klarede forårsklargøringen på det gamle slot i Sostrup. Foto: PR-foto

Klatrende håndværkere på Sostrup

Den historiske bygning blev gjort forårsklar

Af
Søren Andersen

GJERRILD Forbipasserende undrede sig måske, da klatrere for nyligt svingede sig rundt på taget og facaden på Sostrup Slot.

Forklaringen er, at den historiske bygning blev gjort forårsklar med hjælp fra håndværkere i reb fra virksomheden Sky-Work.

Erhvervsklatring, som arbejdsformen hedder, minimerer risikoen for skader på den gamle slotsbygning.

Håndværkerne hjalp blandt andet med at reparere utætte skotrender og den gamle kirkeklokke. De lagde også tagsten på plads og rensede tagrender.

"Jeg ledte efter et alternativ til kran eller stillads, fordi græsstykket mellem slotsmur og voldgrav var blødt af vand efter vinteren. Oplevelsen med håndværkere i reb har været så positiv, at jeg vil bruge metoden til opgaver i højden fremover. Vi fik løst alle opgaver på samme tid, som det ville have tage os at få et stillads sat op," siger Carsten B. Jakobsen, slotsbestyrer på Sostrup Slot & Kloster.

Klargøring af slottet var en af flere anderledes opgaver, som Sky-Work tager fat på i en udfordrende tid, hvor større virksomheder udskyder deres opgaver.

Teamet af håndværkere arbejder udendørs i reb og opfylder fuldt ud myndighedernes krav og anbefalinger til at undgå og begrænse corona-smitte.

Publiceret 28 March 2020 00:00