Så er der leveret - årets første danske kartofler er klar til menuen på Restaurant Mundgodt i Grenaa. Solgt af Mads Plougmann t.v. til restauratør Nikolaj Bek.

Så er der leveret - årets første danske kartofler er klar til menuen på Restaurant Mundgodt i Grenaa. Solgt af Mads Plougmann t.v. til restauratør Nikolaj Bek. Foto: Søren Andersen

Så er der nye danske kartofler på menuen i Grenaa

Mundgodt i Grenaa serverer årets første danske kartofler for gæsterne

Af
Søren Andersen

GRENAA Er der noget bedre end at sætte tænderne i årets første danske kartofler?

Det kan gæsterne på Restaurant Mundgodt i Grenaa give svaret på, for fredag eftermiddag leverede Mads Plougmann fra Frugtlageret Grenaa de allerførste danske kartofler til en kunde på Djursland, og det var altså restauranten i Storegade i Grenaa.

De er af sorten Solist og dyrket i drivhus hos kartoffelavler Karl Larsen fra Herrestrup på Fyn, som Frugtlageret har handlet med i mange år.

"Tidligere blev de første kartofler jo solgt på auktion, hvor de godt kunne ryge op i et par tusinde kroner kiloet - plus moms - men i dag handler man ikke på denne måde, men laver direkte aftaler," siger Mads Plougmann.

Og hvad har Nikolaj Bek på Restaurant Mundgodt så tænkt sig at tilbyde kunderne?

"Jeg vil lave en forret med kogte kartofler og stenbiderrogn, men ellers tilbyde en skål, som kan købes til de enkelte retter, hvis man for eksempel gerne vil smage dem til en steak. Og så håber jeg at have nok til både fredag og lørdag," siger Nikolaj Bek.

Publiceret 28 February 2020 16:22