Sten Petersen lukker dørene til Bolighuset i Grenaa, hvor der vil være ophørsudsalg til 1. oktober.

Sten Petersen lukker dørene til Bolighuset i Grenaa, hvor der vil være ophørsudsalg til 1. oktober. Foto: Søren Andersen

Sten lukker ned i Bolighuset - farvel til livsværket

Bolighuset Grenaa lukker - Sten Petersen vil som 55-årig prioritere sit liv anderledes

Af
Søren Andersen

GRENAA Der var skeptikere, som ikke gav det mange chancer, da Sten Petersen tilbage i 2004 trods 20 års erfaring siden læretiden i Horsens - og siden 12 års ansættelse i møbel- og tæppebranchen i Grenaa, etablerede sig som selvstændig.

Var der nu også plads til ham? Ja, det var der.

Han åbnede Bolighuset Grenaa på Trekanten i Grenaa - og fik straks succes, som år for år er blevet større og større. Det vidner en 1600 kvadratmeter stor og moderne boligbutik i Grenaa om. Otte medarbejdere er der i selskabet - og senest udvidelse med en afdeling i Auning.

Men nu skal det slutte. Sten har selv taget beslutningen om at sige stop og tage hul på et ophørsudsalg på Trekanten, hvor han forventer at kunne lukke butikken 1. oktober. Afdelingen i Auning vil han beholde. Både fordi han har lejemålet og fordi han dermed bevarer kontakten med en branche, som han holder af og har følt sig hjemme i.

Ikke uovervejet

"Det er ikke en uovervejet beslutning. Jeg mener, at man skal holde mens man kan og har det bedst med selv at sætte et punktum. Og jeg kan holde med god samvittighed med den viden, at min butik er velkonsolideret og har et godt omdømme i et område, som rækker langt ud fra Grenaa," siger Sten.

Når han bliver bedt om at sætte et par ord på beslutningen om at sige stop, siger han: "Fordi jeg kan".

Han uddyber det med, at der jo hen ad vejen hele tiden sker et eller andet i vores liv.

"Her i 2020 fylder jeg 55 år. Jeg kan fejre 35 års jubilæum i branchen - og så skal jeg være farfar. Uden at det skal lyde sentimentalt, så har det ikke noget med alderskrise eller panik at gøre, men jeg har gennem længere tid overvejet det. Og konklusionen er så blevet, at hvorfor skal jeg fortsætte til jeg bliver 65, hvis jeg har mulighed for at holde som 55-årig, hvis jeg får det bedst med det."

Snert af stress

For nogle måneder siden fik han, hvad han selv kalder en snert af stress.

"Kroppen sendte mig et signal, og jeg har valgt at bruge det konstruktivt. Og jeg er så heldigvis så priviligeret, at jeg kan stoppe mens legen er god."

Sten Petersen kom til Grenaa i 1992 - året, da Danmark blev Europamester i fodbold. Det er på sin plads at nævne, for Sten Petersen har gennem alle årene i Grenaa gjort sig bemærket i idrætslivet. I mange år som en farlig angriber på fodboldbanen - og kronen på værket var helt sikkert en fornem scoring på Mogens Krogh, da et forstærket hold fra Grenaa Old Boys til Kattegat Cup i 2009 mødte det danske landshold - og opnåede uafgjort, hvad ikke alle landsholdsspillerne var vilde med. Men omvendt var man i Grenaa ikke enig i, at landsholdet altid skal have lov at vinde, så der blev gået til stålet og tacklet igennem.

Store golfoplevelser

De seneste år har idrætsaktiviteten foregået på golfbaner i både Danmark og udlandet. Når golfinteressen er stor, er det ganske praktisk med bolig lige ved siden af golfbanen. Og takket være møbelbranchen og forretningsforbindelser har det givet mulighed for nogle oplevelser ud over det sædvanlige. Som for eksempel at spille på hold med tourspillere som Darren Clarke og Thorbjørn Olesen i forbindelse med det store golfarrangement Denmark Open.

"Thorbjørn Olesen var helt nede på jorden, men Darren Clarke klikkede jeg bare med, da han så, at jeg havde alt, hvad jeg kunne opdrive med Liverpool FC-logo med på banen. Den var han helt med på," siger Sten.

Og dermed er det vist også antydet, at klubben i rødt fra Liverpool-byen er hans favorithold. Flere gange er det blevet til besøg på Anfield og nærkontakt med gamle legender fra en klub, som i årevis har tørstet efter at vinde Premier League. Så det glæder ham naturligvis, at det ønske ser ud til at gå i opfyldelse i år, hvor Liverpool har været i en klasse for sig selv i England - men han kan godt se det sjove, når man i samme åndedrag nævner, at så er klubben jo hvad angår Premier League-titler på samme niveau som en lille klub som Leicester FC. Fordi der ikke var noget, der hed Premier League, da Liverpool for 30 år siden senest vandt den bedste engelske række.

Mine damer....Die Herren

Skanderborg Festival er sammen med et hold gamle venner blevet besøgt i årevis. Sten holder især af musikken fra de store, gamle navne - ikke mindst U2, selv om de desværre aldrig har været på Skanderborg-plakaten.

Så det var stort, da han kunne indlede sin 50 års fødselsdagsfest med at kunne sige: Mine damer.....Die Herren. Og så gik de danske U2-kopister i gang med et uventet fødselsdagssæt, som kunne blive til noget, da de senere samme aften skulle spille i Ebeltoft. Det havde Sten opsnuset og sikret sig en aftale.

Rejser tæller også stort for Sten, men den rigtige ferieoase hedder Anholt, hvor familien har et sommerhus og virkelig nyder at kunne trække stikket. Hustruen Christina har hele livet haft tæt tilknytning til Kattegatøen - og hun har også foretaget et karriereskift af de store ved at skifte transportbranchen ud med en dagligdag med hundesalon i tilknytning til bopælen. Og har fået stor succes med det.

"Hvad skal jeg så lave nu, er der mange, som spørger. Ja, jeg skal i hvert fald ikke hjælpe til i hundesalonen. Foreløbig skal jeg have overstået et stort ophørsudsalg, og så skal jeg jo se, om jeg kan få butikken solgt. Jeg ejer selv bygningen, og den kan heldigvis bruges til meget andet end en møbelbutik. Der er letbane tæt på, så den ligger i et godt område, hvor man ikke kan undgå et se butikken fra Århusvej."

Tid til børn og børnebørn

På længere sigt, når kalenderen tillader det, skal der være tid til at fokusere på børn og børnebørn.

"Professionelt skal jeg ikke igen arbejde 60 timer om ugen, men jeg vil gerne bruge min viden til at sparre med andre, der driver forretning, og måske sidde i nogle bestyrelser," siger Sten, der er en del af kæden "Hjemme Hos" og hvor han blandt andet har sæde i det udvalg, der bestemmer, hvad der skal være af tilbud i kædens kataloger.

"Det skal ikke forstå sådan, at arbejde hænger mig langt ud af halsen. Jeg har aldrig fortrudt en eneste dag på jobbet, men kan glæde mig over at have medvirket til vokseværk og ekspansion gennem årene. Jeg har med vilje valgt at være synlig i byen og i butikken," siger Sten.

I et halvt års tid endnu vil det være muligt at bruge vendingen "ude hos Sten" når folk har snakket om, hvor de nye møbler er købt. Men 1. oktober er det slut.

Publiceret 26 February 2020 00:00