Der har tilsyneladende været små rygter om andet, men det er altså ganske vist, at hele holdet i Allingåbro Dyreklinik rykker med i de nye lokaler, der bliver til Auning- Allingåbro Dyreklinik.

Der har tilsyneladende været små rygter om andet, men det er altså ganske vist, at hele holdet i Allingåbro Dyreklinik rykker med i de nye lokaler, der bliver til Auning- Allingåbro Dyreklinik.

Alt er som før i dyreklinikken - undtagen adressen

Allingåbro Dyreklinik rykker efter 35 år ud af byen og får større og bedre faciliteter i Auning

Af
Simon Carlson

Allingåbro Man kan vel godt tale om en slags epoke, der slutter i Allingåbro, når dyreklinikken i løbet af forårets skifter sit postnummer fra 8961 til 8963 og tilføjer et bynavn, så klinikken fra maj hedder Auning-Allingåbro Dyreklinik. Siden 1985 har dyreklinikken haft til huse på forskellige adresser i Allingåbro. Siden 2001 har den ligget på Rougsøvej. Fremover hedder adressen Banesvinget 3 i Auning, men det er stort set også den eneste ændring, der er i klinikken.

Hele personalestaben inklusiv de tre ejere, Claus Marckmann, Janne Blankholm og Anja Bonnerup, rykker således med til den nye klinik, og der er særligt en ting, der ligger dem på sinde i fortællingen om, at klinikken efter 35 år rykker ud af Allingåbro.

"Huset, vi er i nu, skal sælges, og vi kan i forvejen se, at vi får brug for et større sted. Det er altså ikke fordi, vi ikke kan lide at være i Allingåbro. Vi er faktisk rigtig kede af at skulle flytte, men på et tidspunkt ville det alligevel blive aktuelt, og så har vi heldigvis fundet nogle ideelle lokaler i Auning allerede nu," fortæller de tre ejere.

Mere plads

De ideelle lokaler findes som nævnt på Banesvinget 3 i Auning. Det er her Sundhedshuset i dag holder til, og briksene i de forskellige konsultationer bliver dermed okkuperet af dyr i stedet for mennesker i fremtiden.

Det betyder også, at lokalerne er mere eller mindre lige til at flytte ind i bortset fra et enkelt rum, der skal belægges med bly for at gøre klar til røntgenfotografering. Desuden bliver klinikkens showroom med eksempelvis foder væsentlig større. Auning-Allingåbro Dyreklinik får således omkring 180 kvadratmeter at brede sig på, imod de cirka 120 kvadratmeter i dag.

Det bliver her på Banesvinget 3 i Auning, hvor der fremover skal behandles dyr i stedet for mennesker.

Det bliver her på Banesvinget 3 i Auning, hvor der fremover skal behandles dyr i stedet for mennesker.

Dermed bliver der også mere plads til klinikkens klienter, og de tre ejere vurderer således, at flytningen kan være starten på en god udvikling for dyreklinikken.

"Vi arbejder jo både med landdyr og smådyr, og fremover kommer vi til at kunne rumme flere smådyr. I forhold til vores klienter kommer vi også til at ligge lidt mere centralt. Selvfølgelig er der nogen, der ikke længere bare kan gå over til os, men vi kommer fortsat til at give mulighed for udkørende praksis, som vi gør nu. Man skal bare lige ringe ind, så snakker vi om det. Telefonnummeret er nemlig også stadig det samme," forklarer ejerne, som noterer, at telefon- og åbningstider også fortsat er de samme.

Løbende flytning

Flytningen kommer til at ske gradvist. I en periode vil der derfor både være åbent i klinikken i Allingåbro og i den nye klinik i Auning.

Claus Marckmann, Janne Blankholm og Anja Bonnerup opfordrer i øvrigt folk til at holde øje med klinikkens Facebookside for løbende informationer om flytningen.

1. maj er der åbningsreception i Auning- Allingåbro Dyreklinik og herefter er klinikken kun i Auning.

Publiceret 26 February 2020 09:30