Bezzerwizzer er et brætspil, hvor man vinder på sin viden.

Bezzerwizzer er et brætspil, hvor man vinder på sin viden. Pressebillede

Grenaa Gymnasium skal spille Bezzerwizzer

Landsdækkende turnering i uge 9 og 10

Af
Søren Andersen

GRENAA I uge 9 og 10 afholder ungdomsuddannelser landet over Bezzerwizzer-turneringer, hvor skolens skarpeste hoveder skal findes.

For tredje år i træk holder den danske spiludvikler Bezzerwizzer Nordic i samarbejde med Politiken turneringer på ungdomsuddannelser landet over. Siden 2018 har turneringerne været afholdt, og 2020 er selvfølgelig ingen undtagelse. Tilmeldingerne har været støt opadgående, og fra ca. 70 deltagende skoler i 2018 er der knap 120 tilmeldte skoler i Danmark i år. Blandt dem er Grenaa Gymnasium

Når der dystes på skolerne, handler det ikke blot om læring og paratviden, men i lige så høj grad om tilstedeværelse, venskab og fordybelse. Præmissen for turneringens succes er meningsfuldt samvær – og netop dette lægges der stor vægt på fra Bezzerwizzers side.

"Hos Bezzerwizzer får vi ofte positive tilkendegivelser fra danskere, der har spillet et af vores spil og har hygget sig meget med det. Sådanne henvendelser gør os både stolte og glade, og denne glæde ved at samles om et spil vil vi gerne give videre til eleverne på de danske ungdomsuddannelser. Med turneringen får eleverne mulighed for at glemme mobiltelefonerne og lektierne for en stund og samle sig om en hyggelig og forhåbentlig meningsfuld eftermiddag," siger Bezzerwizzers redaktionschef, Camilla Lauridsen, som er ansvarlig for turneringerne.

Også de svenske og norske elever er glade for det populære danske quizspil, og derfor afholdes turneringerne igen i år i hele Skandinavien med det formål at skabe sjovt samvær og alternativ læring på de deltagende skoler.

Således vil ungdomsuddannelser i Danmark, Norge og Sverige i uge 9-10 endnu engang være fyldt med unge mennesker, der stimler sammen om spilbordene, deler viden, snakker, griner og ikke mindst råber 'Besserwizzer'.

Publiceret 21 February 2020 00:00