Der er givet 230.000 kroner i støtte til idrætsforeninger i Norddjurs fra den fælles pulje fra DIF og DGI.

Der er givet 230.000 kroner i støtte til idrætsforeninger i Norddjurs fra den fælles pulje fra DIF og DGI. Pressebillede

230.000 kroner til idrætsprojekter

I 2019 har DIF og DGI's foreningspulje støttet idrætten i Norddjurs med næsten en kvart million

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Der er penge i kassen og godt nyt for idrætsforeningerne i Norddjurs Kommune. I 2019 har DIF og DGI’s foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 230.000 kroner til forskellige initiativer i kommunens idrætsforeninger.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

"Jeg glæder mig over, at de frivillige kræfter og medlemmerne ude i idrætsforeningerne på den her måde får en hjælpende hånd. Idrætsforeninger er med til at skabe fællesskaber og sunde aktiviteter i alle Danmarks lokalsamfund, og den her pulje bakker op om det gode arbejde i foreningerne," siger skatteminister Morten Bødskov, (S), i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre står Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

Puljen gør drømme til virkelighed

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger. I 2019 blev der i alt uddelt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.

"Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne," siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) i pressemeddelelsen.

Der er også stor tilfredshed med foreningspuljen hos DGI.

"Det er er godt at se, at der er kort vej fra ansøgning til handling. Når de mange idéer og initiativer bliver til virkelighed, så gør det en positiv forskel i forhold til at få flere i gang med at dyrke idræt og motion. Derved støtter idrætsforeningerne også op om Bevæg dig for livet, DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation," siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Nu kan man søge igen

Den 1. marts 2020 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger.

1464 foreninger fra 95 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 47 millioner kroner. Top tre kommuner er

Københavns Kommune: 2,3 millioner kroner, Aarhus Kommune: 2,3 millioner kroner og Aalborg Kommune: 1,9 millioner kroner.

I Norddjurs Kommune har følgende foreningerne fået bevilget støtte i 2019: Livredderskolen Djursland 30.000 kroner, Sportsdykkerklubben Plask 30.000 kroner, Djurslands Rideklub 29.000 kroner, Dolmer Rideklub 29.000 kroner, Grenaa Golfklub 26.000 kroner, FC Glesborg 25.400 kroner, Nørre Djurs Gymnastik- Og Atletikforening 25.000 kroner, Auning Fitness 17.000 kroner, Gjerrild-Bønnerup Idrætsforening 10.000 kroner, Gjerrild Folkedanserforening 5.000 kroner, Orienteringsklubben Djurs 2.493 kroner.

Publiceret 19 February 2020 11:30