Klar til det kolde gys ved Skagen - Grenaas vinterbadere var atter talstærkt repræsenteret.

Klar til det kolde gys ved Skagen - Grenaas vinterbadere var atter talstærkt repræsenteret. Pressebillede

Grenaas vinterbadere fik dukkert i Skagen

30 tog turen nordpå til forfriskende morgenbad

Af
Søren Andersen

GRENAA Årets Skagen Vinterbaderfestival samlede 362 deltagere - det højeste antal i festivalens historie. Deltagerne kommer fra hele Danmark samt fra Norge og Tyskland.

Det var den niende af slagsen, og igen stillede Grenaa Vinterbaderklub ”Pingvinerne” talstærkt op - i år med 30 deltagere.

Skagen Vinterbaderklub ”Isbryderne”, der er værter for festivalen, bød som altid på et tætpakket program. Hver morgen startede man ved Grenen Strand Camping med opvarmning til fuld musik, før deltagerne vandrede over klitterne for at tage det forfriskende morgenbad. Derefter blev der budt på god varm suppe og morgensang i det store telt. Senere var der forskellige guidede ture, der afsluttedes i Skagen Museums have med servering af skipperlabskovs.

Traditionen tro var der også fællesvandring til Grenen, og turen endte ved Galleri Rasmus, hvor der serveredes varm kakao med rom og flødeskum. Der var livemusik og dans i en af byens cafeer, og lørdag var der stor festaften med middag og festlig underholdning.

Grenaa Vinterbaderforening ”Pingvinerne” holder til i natur- og vinterbadehuset på Katholm Strandvej, hvor der er omklædningsfaciliteter og sauna. Der bades fra stranden hele året. Det er en stadig voksende forening, og har man lyst til at blive vinterbader, er det bare at tage kontakt. Det er vigtigt, at man ikke bader alene, og man kan altid finde nogen i foreningen at bade med.

I november havde ”Pingvinerne” i Grenaa for anden gang besøg af 29 glade ”Isbrydere” fra Skagen Vinterbaderklub. De kom i bus og boede i Dronningens Ferieby. Der var først fællesbadning ved badehuset med lidt forfriskninger, og derefter frokost i Café Grenaa med dejlige sandwich, kaffe og kage.

Daglig leder Kenneth Flammild fortalte om stedet og det arbejde, der gøres der. Derefter gik alle til Baunhøj Mølle, hvor man så udstillingen af 2 X Bendiksen. Dagen sluttede med en hyggelig aften med middag i Dronningens Ferieby for både ”Isbrydere” og ”Pingviner”. Efter en dejlig morgendukkert søndag kørte ”Isbryderne” glade og tilfredse retur til Skagen.

Publiceret 09 February 2020 14:31