ABC Pavilloner skal levere modulerne, der skal blive til en ny friskole i Ørum.

ABC Pavilloner skal levere modulerne, der skal blive til en ny friskole i Ørum. Pressebillede

Ny friskole i Ørum bygges i moduler

Byggestart er lige om hjørnet

Af
Søren Andersen

ØRUM Tilmeldingen af elever til den nyopstartede friskole Min Friskole i Ørum har været overvældende, og inden længe begynder byggeriet, således skolen kan stå færdig til skolestart i august 2020. Det er midtjyske ABC Pavilloner, som netop skal stå for det midlertidige modulbyggeri, der skal udgøre rammerne for de 115 elever fra 0.-8. klasse.

For at få bedre undervisningsmuligheder i Ørum er der taget beslutning om at etablere en helt ny skole, som åbner efter sommerferien i år. Det er en gruppe forældre, som nu tager konsekvensen af, at Norddjurs Kommune har sparet de ældste klassetrin væk på deres folkeskole, og derfor opretter de nu Min Friskole i Ørum. I den forbindelse er byggetilladelsen til den nye skole netop sendt afsted.

"Vi glæder os over, at byggetilladelsen nu er sendt afsted, og at byggeriet således inden længe kan påbegyndes. Det er en kæmpe milepæl i vores projekt, som allerede nu har fået meget større opmærksomhed, end vi havde turde håbe på," siger bestyrelsesformand for Min Friskole i Ørum, Torben Lund.

Midlertidig bygning

Friskolen skal i de første fem år bestå af en midlertidig bygning, indtil skolen for alvor er etableret, og det er den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner, som skal stå for opgaven.

"Min Friskole kontaktede os i sommeren 2019 med henblik på at få et tilbud på en midlertidig, fleksibel skole, som de kunne bruge de første fem år, indtil skolen er mere etableret. Her kom vi med et forslag til en løsning, der består af to bygninger, som nemt kan adskilles og eventuelt placeres andre steder, hvis der skulle være behov for det i takt med, at skolen udvikler sig," siger Glenn Nielsen, der er projekt- og afdelingsleder hos ABC Pavilloner.

"Og det går vi nu inden længe – og så snart byggetilladelsen er givet – i gang med at bygge i vores produktion, så det kan være fuldt funktionsdygtigt, inden startskuddet for alvor lyder om et halvt års tid," siger han.

Skolen skal i opstartsfasen rumme 0.-8.klasse og vil i første omgang bestå af 13 nyrenoverede moduler, der bliver sat sammen til de to bygninger på i alt 731 kvadratmeter. Men allerede nu kan skolen se, at der bliver behov for en bygning yderligere, da tilstrømningen af elever har været større end vendtet, og der skal således inden længe gøres plads til en 9. klasse med yderligere godt 150 kvadratmeter.

"Hver eneste dag kommer der flere og flere tilmeldinger til vores friskole. Derfor har vi også lagt vægt på, at vores skole det næste år skal kunne tilpasses efter tilstrømningen af elever, og her har modulbyggeriet nogle helt klare fordele, da modulerne er yderst fleksible og kan ombygges efter vores elev- og lærerantal," siger Torben Lund.

"Derudover fremstilles modulerne i ABC Pavilloners produktion sideløbende med, at byggepladsen klargøres, hvilket gør processen hurtig, så vi er klar til at tilbyde den første undervisning fra august," siger han.

Høje ambitioner

Selvom friskolen i første omgang er en midlertidig bygning, er der hverken gået på kompromis med ambitionerne eller kvaliteten af byggeriet. Skolen skal nemlig være fuldt funktionsdygtig, og derfor skal der være lærerværelser, mødelokaler, kontorer, toiletter og store klasselokaler. Derudover sørger ABC Pavilloner for, at skolen får ventilationsanlæg, den rette akustik og fjernvarme i form af radiatorer med vandbåret varme, således eleverne får et godt indeklima.

"Vi har haft en rigtig god dialog med ABC Pavilloner, som har bidraget med mange gode idéer og unikke løsninger, der både passer til vores økonomi og tidsramme. Ved hjælp af modulbyggeriet kan bygningen opstilles på få måneder, så undervisningen og hverdagen for de mange elever kan begynde så hurtigt som muligt. Og netop på grund af den fleksible tilgang, er det ikke utænkeligt, at vores skole på sigt skal være et permanent modulbyggeri," siger Torben Lund.

Produktionen af de mange moduler til friskolen bliver igangsat i starten af april, og skolen forventes at kunne tages i brug og indrettes allerede i juni. Her er ABC Pavilloner også i spil til at skulle levere alt løst inventar såsom stole og borde til Min Friskole.

Publiceret 07 February 2020 15:23