Debat: Sommerhusforening på vildspor

Af
Henrik Hougaard på vegne af bestyrelsen for Samsignal

DEBAT I Grenaa Bladet den 29. januar kan man nu igen læse, at sommerhusforeningens forkvinde Karoline Lynggaard udtaler sig urigtigt om mulighederne for at få bredbånd i sommerhusområdet ved Grenaa Strand.

Karoline Lynggaard siger bl.a.: "I dag er det især de gamle kobberledninger, der forsyner området med internet og tv, og da vi er et feriehusområde, er der særlige højsæsoner, hvor overbelastning medfører, at nettet bliver så langsomt."

Dette er ikke korrekt. Der ligger et moderne bredbåndsnet opbygget med fiber og coax, som uden problemer kan forsyne alle 700 boliger i sommerhusområdet.

Selv i vinterhalvåret er over halvdelen af sommerhusene tilsluttet dette net.

Når man bruger både fiber og coax, får man den mest optimale løsning til tv/bredbånd.

Det er Samsignal og Stofa, der i samarbejde driver dette net.

Der har ikke på noget tidspunkt været overbelastning på nettet.

Karoline Lynggaard siger også: "I dag skal der være kapacitet nok til, at flere kan streame tv og spille computer samtidig. Det er en forudsætning for rigtig mange feriehuslejere, også fordi de aktivt bruger nettet til at finde oplevelser og spisesteder."

Dette er en lidt misvisende formulering, idet man maksimalt anvender 8 Mbit. til at streame HD-film: Så der skal ikke bruges den store forbindelse for at streame TV eller film.

Hos Samsignal kan man købe bredbåndsforbindelser fra 10 Mbit og op til 300 Mbit, og her taler vi om helt stabile forbindelser hele døgnet, der ikke ændrer sig efter den aktuelle belastning i området.

Dette dækker således behovet for bredbånd i sommerhusområdet.

Når man tænder sit tv og ser en udsendelse, bliver bredbåndsforbindelsen ikke belastet, da tv og bredbånd i Samsignals anlæg kører helt adskilt.

Dette betyder, at selv en 10 Mbit. forbindelse ikke bliver belastet, når der ses almindeligt flow-tv via tv-stikket.

Vi kan i øvrigt oplyse, at vi inden udgangen af 2020 påbegynder en opgradering af anlægget, så der kan tilbydes GigaNet op til 1000 Mbit., hvis nogle skulle have dette behov.

Jeg synes, at det er beskæmmende, at sommerhusforeningen går ind i sådan en sag uden at undersøge de faktiske forhold og samtidig udsender urigtige påstande om andre leverandører.

Man kan vel ikke undgå at tænke over, hvad baggrunden er for dette?

Samsignal er en medlemsstyret forening, hvor alle medlemmer har adgang til at vælge en bestyrelse på den årlige generalforsamling.

Samsignal er en lokal forening, der støtter lokale foreninger.

Alle medlemmer har mulighed for at få råd og vejledning i Samsignals servicebutik på Havnevej 26 i Grenaa.

Det er Samsignals bestyrelse, der frit kan vælge samarbejdspartner - i dette tilfælde Stofa A/S.

Publiceret 07 February 2020 13:49