Der var gang i den på scenen ved sidste års Live Show - og det bliver der også i år.

Der var gang i den på scenen ved sidste års Live Show - og det bliver der også i år. Foto: Leif Andersen

Unge synger sig til et bedre klima

Live Show i UngNorddjurs binder unge sammen på tværs af kommunen

Af
Søren Andersen

GRENAA For tredje år i træk sparker UngNorddjurs gang i festen til det årlige Live Show, som binder musikalske unge, på tværs af kommunen, sammen gennem sang og musik. I år har de unge mennesker valgt, at showets tema skal være klima, da det ikke kun er noget, der er oppe i tiden, men også er noget, mange unge bekymrer sig om. Showet hedder derfor ‘Reduce, Reuse, Recycle’.

"Det er ungdommens stemme. Det er jo de unge, der er frontløbere for denne her klimakamp. Og så er det meget relevant, når vi har nogle sendeflader, hvorpå vi kan sende et budskab," fortæller Nicklas Bøgelund, som er underviser i UngNorddjurs’ Live Show.

Gennem processen har de unge fået indblik i klimakrisen, samt skabt nye venskaber og relationer på tværs af aldre og baggrunde, og ikke mindst fået spillet en masse musik.

Isabella Brooks, der er med på tredje år, og er pianist, fortæller: "Man er sammen med mennesker på tværs af aldre samtidig med, at man kan spille seriøst sammen og også kan hygge sig bagefter."

De unge mennesker har knoklet i øve-weekender og hver torsdag det seneste halve år for at få stablet showet på benene, og få såvel kor- som musikarrangementer til at sidde lige i skabet.

Man kan forvente sig god musik med emner som bæredygtighed, klimakrise og demonstrationer i teksterne. Sangene er bundet sammen af forskellige videoindslag, så de tilsammen kommer til at udgøre en samlet enhed.

Showet bliver opført fire gange i alt. To forestillinger i ungdomsklubben i Ørum, en i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa fredag 17. januar og en sidste gang på Skråen i Aalborg til Ungdomsringens Musikfestival lørdag 18. januar.

Hvis man har lyst til at se showet, er man meget velkommen til at møde op fredag klokken 19.30 i Pavillonen i Grenaa. Der gratis entré og man behøver ingen billet, man møder bare op.

Publiceret 13 January 2020 00:00