Varehuschef Peter Taulbjerg viser forskellen på den eksisterende og den kommende Kvickly-butik i Grenaa.

Varehuschef Peter Taulbjerg viser forskellen på den eksisterende og den kommende Kvickly-butik i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Kvickly i Grenaa får den helt store tur

Kunderne vil få et helt nyt varehus at se efter stor ombygning og renovering

Af
Søren Andersen

GRENAA 12 år slider på en stor dagligvarebutik, der stort set har åbent hver eneste dag året rundt. Så derfor rykker håndværkerne nu ind i Kvickly i Grenaa - i de bygninger, som tog imod de første kunder i efteråret 2007 på GD-grunden.

Den 3500 kvadratmeter store butik skal gennemgribende renoveres og bygges om - både til fordel for kunderne og de 100 ansatte i Kvickly. Samlet byggeudgift er lige omkring en halv snes millioner kroner.

Moderniseringen vil mest synligt give en helt ny og nedkølet frugt og grønt-afdeling, men også splinternyt inventar, som skal få varerne til at tage sig bedre ud - og ikke mindst en ny kasselinje, som placeres der, hvor man i dag starter sine indkøb.

Ny retning i Coop

"Vi er jo en del af Coop, og her har man besluttet sig for en ny retning for de 70 Kvickly-butikker i Danmark. Det betyder, at man stadig i en butik som vores vil have en stor mængde non-food varer, hvor vi sælger rigtig meget tøj, men der lægges vægt på en særlig iscenesættelse af mad og fødevarer," siger varehuschef Peter Taulbjerg, der især har store forventninger til den nedkølede frugt og grønt.

"Der er stor forskel på holdbarheden ved 20 grader, som vi kører i dag, og så 12-14 grader. Så vil varerne også holde sig længere hjemme hos kunderne," siger han.

Den store ombygning indledes her i uge 2, hvor man blandt andet vil flytte kassesluserne torsdag og fredag.

Åbent hver dag

"Vi satser på at holde åbent hver eneste dag i byggeperioden. For kunderne vil det værste stå på fra uge 2-5, hvorefter den nye frugt og grønt etableres til uge 8. Vi satser på at være helt færdige inden udgangen af marts," siger Peter Taulbjerg.

Han glæder sig over at se mange lokale Djursland-håndværkere komme i aktion.

"Det er vigtigt for mig, at vi kan lægge så meget som muligt at vores omsætning lokalt," siger Peter Taulbjerg, der står i spidsen for en Kvickly-butik, der har 7000 medlemmer i lokalområdet.

"Jeg glæder mig til at åbne en butik, som er shinet op efter de højeste standarder inden for branchen. Med megen fokus på de bedste miljøvenlige løsninger. Og så får vi 300 helt nye kundevogne. Det trænger vi til, for de nuværende har kørt mange kilometer," siger varehuschefen.

Trist med mindre konkurrence

Selv om man måske ikke skulle tro det, så ærgrer det ham, at Grenaa ikke længere har en Meny, som han kan konkurrere med.

"Det er vigtigt for en by som Grenaa, at man har en velfungerende bymidte med et aktivt handelsliv, så på den vis ser jeg frem til, at Netto kommer med sit nye butikskoncept. Jeg tror, at det er rigtigt set med sådan en butik," siger Peter Taulbjerg.

I hans Kvickly vil man kunne præsentere vine meget bedre end i dag, ligesom man vil se mere egenproduktion af pølser, pålæg og kød til grillen i sommermånederne.

"Vi udvider maskinparken i form af nye røgovne og et pølsemageri," siger han.

Publiceret 08 January 2020 00:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.