Varehuschef Peter Taulbjerg viser forskellen på den eksisterende og den kommende Kvickly-butik i Grenaa.

Varehuschef Peter Taulbjerg viser forskellen på den eksisterende og den kommende Kvickly-butik i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Kvickly i Grenaa får den helt store tur

Kunderne vil få et helt nyt varehus at se efter stor ombygning og renovering

Af
Søren Andersen

GRENAA 12 år slider på en stor dagligvarebutik, der stort set har åbent hver eneste dag året rundt. Så derfor rykker håndværkerne nu ind i Kvickly i Grenaa - i de bygninger, som tog imod de første kunder i efteråret 2007 på GD-grunden.

Den 3500 kvadratmeter store butik skal gennemgribende renoveres og bygges om - både til fordel for kunderne og de 100 ansatte i Kvickly. Samlet byggeudgift er lige omkring en halv snes millioner kroner.

Moderniseringen vil mest synligt give en helt ny og nedkølet frugt og grønt-afdeling, men også splinternyt inventar, som skal få varerne til at tage sig bedre ud - og ikke mindst en ny kasselinje, som placeres der, hvor man i dag starter sine indkøb.

Ny retning i Coop

"Vi er jo en del af Coop, og her har man besluttet sig for en ny retning for de 70 Kvickly-butikker i Danmark. Det betyder, at man stadig i en butik som vores vil have en stor mængde non-food varer, hvor vi sælger rigtig meget tøj, men der lægges vægt på en særlig iscenesættelse af mad og fødevarer," siger varehuschef Peter Taulbjerg, der især har store forventninger til den nedkølede frugt og grønt.

"Der er stor forskel på holdbarheden ved 20 grader, som vi kører i dag, og så 12-14 grader. Så vil varerne også holde sig længere hjemme hos kunderne," siger han.

Den store ombygning indledes her i uge 2, hvor man blandt andet vil flytte kassesluserne torsdag og fredag.

Åbent hver dag

"Vi satser på at holde åbent hver eneste dag i byggeperioden. For kunderne vil det værste stå på fra uge 2-5, hvorefter den nye frugt og grønt etableres til uge 8. Vi satser på at være helt færdige inden udgangen af marts," siger Peter Taulbjerg.

Han glæder sig over at se mange lokale Djursland-håndværkere komme i aktion.

"Det er vigtigt for mig, at vi kan lægge så meget som muligt at vores omsætning lokalt," siger Peter Taulbjerg, der står i spidsen for en Kvickly-butik, der har 7000 medlemmer i lokalområdet.

"Jeg glæder mig til at åbne en butik, som er shinet op efter de højeste standarder inden for branchen. Med megen fokus på de bedste miljøvenlige løsninger. Og så får vi 300 helt nye kundevogne. Det trænger vi til, for de nuværende har kørt mange kilometer," siger varehuschefen.

Trist med mindre konkurrence

Selv om man måske ikke skulle tro det, så ærgrer det ham, at Grenaa ikke længere har en Meny, som han kan konkurrere med.

"Det er vigtigt for en by som Grenaa, at man har en velfungerende bymidte med et aktivt handelsliv, så på den vis ser jeg frem til, at Netto kommer med sit nye butikskoncept. Jeg tror, at det er rigtigt set med sådan en butik," siger Peter Taulbjerg.

I hans Kvickly vil man kunne præsentere vine meget bedre end i dag, ligesom man vil se mere egenproduktion af pølser, pålæg og kød til grillen i sommermånederne.

"Vi udvider maskinparken i form af nye røgovne og et pølsemageri," siger han.

Publiceret 08 January 2020 00:00