Opbakningen var stor til motionsarrangementet i den gode sags tjeneste i Grenaa Plantage

Opbakningen var stor til motionsarrangementet i den gode sags tjeneste i Grenaa Plantage Foto: Mikkel Weje Nielsen

750 gik en tur i en god sags tjeneste

Stor opbakning til indsamling til børnehospice i Rønde

Af
Søren Andersen

GRENAA Succesen var til at få øje på, da omkring 750 børn og voksne tog traveskoene på og deltog i Rotary arrangementet 29. december i Grenaa Plantage til fordel for det kommende børne- og ungehospice i Rønde.

"Vi havde slet ikke turdet håbe på så mange deltagere – det var meget overvældende – og vi kan næsten ikke få armene ned igen," siger de fire af initiativtagerne fra Rotary klubberne i Grenaa - Vita Glad Petersen, Birgitte Buus, Malene Lange og Lise Kristensen.

"Og det allerbedste var, at alle var så glade og positive ved vores arrangement. Vi havde en noget lang kø ved betalingsstedet – vi havde ganske enkelt ikke forestillet os, der kom så mange. Men alle tog ventetiden med godt humør, og så gik det ellers løs med at komme rundt på den fem kilometer lange stjerne-gå-tur."

For børnene var der arrangeret otte forskellige aktiviteter rundt på turen og ved spejderhytten, og de cirka 200 børn gik til opgaverne med engagement og godt humør. Uanset hvordan opgaverne blev løst, så kunne alle børnene efter endt tur få udleveret en special fremstillet træmedalje med logoet fra det kommende børne- og ungehospice – Strandbakkehuset.

Over 65.000 kr. samlet ind

"Selvom det kun kostede 100 kroner pr. voksen deltager, bliver det til rigtigt mange penge med så mange deltagere. Og salget af varme drikke, saft og kage bidrog også med en fin indtægt. Vores folk ved indgangen kunne også berette om, at nogle deltagere lagde noget ekstra i kassen, så i alt blev det et meget flot beløb på 65.360 kroner. Vi har fået stor hjælp fra en række sponsorer, så nu kan vi videresende det ubeskårne indtægtsbeløb til hjælp for etablering af et attraktivt udeområde ved Strandbakkehuset, og det er vi naturligvis både glade for og stolte af," siger de fire initiativtagere til motionsturen.

Rotary forsætter indsamlingen de kommende tre måneder, så private og erhvervsvirksomheder kan fortsat deltage i indsamlingen.

Med den markante opbakning til arrangementet vil Rotary-klubberne i Grenaa forsøge at eksportere indsamlingsaktiviteten fra Djursland til andre byer i Jylland og på Fyn.

"Med den opbakning vi har fået, må det også kunne lykkes i andre byer. Grenaa og omegn har vist vejen, så nu må det også prøves af andre steder," lyder det fra de fire Rotary-kvinder.

Publiceret 04 January 2020 14:24