De lokale hold - her i Sportigan-dress - har for vane at lave fine resultater ved Brix Cup-stævnerne. Arkivfoto

De lokale hold - her i Sportigan-dress - har for vane at lave fine resultater ved Brix Cup-stævnerne. Arkivfoto

Brix Cup er klar til den helt store sølvbryllupsfest 28. og 29. december

Udnævner det første medlem af Brix Cup "Hall of Fame"

Af
John Pedersen

AUNING Alle sejl sættes til, når den traditionsrige fodboldturnering Brix Cup afvikles for 25. gang i Auning Idræts- og Kulturcenter - AIK - i to dage mellem jul og nytår.

Ole Hansen en af veteranerne fra Brix Cup-udvalget- her sammen med halinspektør Henrik Johansen - inviterer alle til den store sølvbryllupsfest - Brix Cup nummer 25. Foto: Simon Carlson

Ole Hansen en af veteranerne fra Brix Cup-udvalget- her sammen med halinspektør Henrik Johansen - inviterer alle til den store sølvbryllupsfest - Brix Cup nummer 25. Foto: Simon Carlson

Stævnet finder sted 28.og 29. december.

En af de spektakulære nyheder er udnævnelse af den første medlem af Brix Cup "Hall of Fame".

"Det har ikke været et nemt valg, da vi gennem årene har haft en del superliga-spillere og masser af divisionsspillere ude at spilles hos os. Ikke mindst er Djursland kendt for mange gode indefodboldspillere, så der er mange emner at vælge imellem", fortæller Ole Hansen, der har været med i gruppen bag Brix Cup lige fra starten af.

Og det bliver som altid en sand folkefest med masser af fodbold på højt niveau og med råhygge i den helt store stil.

Sølvbryllupsgildet skal naturligvis fejres med maner og arrangørerne - Auning IF, Auning Idræts- og Kulturcenter, Sportigan, Auning og Nørager Boldklub - har valgt at markere jubilæet med en hel dag med firmafodbold.

Lørdag 28. december spilles der udover firmabold også kampe i dame- og oldboysrækken, mens søndag 29. december er afsat til kampe i klubrækken.

Musik med Peter Vildmand

Ole Hansen fortæller, at der som noget nyt er gratis rundstykker og kaffe til spillere, sponsorer og publikum begge stævnedage lidt før kampene fløjtes i gang.

Og så er der musik lørdag aften, hvor Peter Vildmand byder ind med sin herlige fortolkning af Kim Larsens store sangskat. Det sker i Auning Hallens Cafeteria.

Der gives ekstra gas med flotte præmier til lotteriet ligesom de 300 fodboldspillere dyster om gavekort for en samlet værdi af omkring 25.000 kroner.

Møder gamle venner

Brix Cup er ikke et stævne alene for de mange spillere på banen men i høj grad baseret på masser af hygge og socialt samvær ude på lægterne og i de tilstødende lokaler.

Mange benytter nemlig lejligheden til at lægge vejen forbi Brix Cup for at møde op og hilse på gamle venner samtidig med de nyder en go`gang indefodbold.

Og stemningen fejler bestemt ikke spor. Når man er til Brix Cup i Auning kan det godt minde lidt om den gode. gammeldags stemning ved svundne tiders seksdagesløb.

Randers FC-spillere i top

Igen i år er der rigtig mange spillere af højt niveau med på deltagerlisten. Det gælder blandt andet to meget stærke hold fra Randers FC. Begge med tidligere divisionsspillere, der stiller op som Randers FC All Star og Brix Cup All Star.

Her venter Ole Hansen sig ved søndagens stævne bold af høj karat, da det er hold med stribevis af tidligere prominente divisionsspillere. Flere har været med på tidligere vindere af Brix Cup.

På startlisten er også et meget skrapt nyt hold fra Nørager - Bj Bilsyn - ligesom L-Tek og Gl. Estrup Gartneri er med igen i år og ganske givet vil kæmpe med om topplaceringerne.

Publiceret 23 December 2019 05:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.