De lokale hold - her i Sportigan-dress - har for vane at lave fine resultater ved Brix Cup-stævnerne. Arkivfoto

De lokale hold - her i Sportigan-dress - har for vane at lave fine resultater ved Brix Cup-stævnerne. Arkivfoto

Brix Cup er klar til den helt store sølvbryllupsfest 28. og 29. december

Udnævner det første medlem af Brix Cup "Hall of Fame"

Af
John Pedersen

AUNING Alle sejl sættes til, når den traditionsrige fodboldturnering Brix Cup afvikles for 25. gang i Auning Idræts- og Kulturcenter - AIK - i to dage mellem jul og nytår.

Ole Hansen en af veteranerne fra Brix Cup-udvalget- her sammen med halinspektør Henrik Johansen - inviterer alle til den store sølvbryllupsfest - Brix Cup nummer 25. Foto: Simon Carlson

Ole Hansen en af veteranerne fra Brix Cup-udvalget- her sammen med halinspektør Henrik Johansen - inviterer alle til den store sølvbryllupsfest - Brix Cup nummer 25. Foto: Simon Carlson

Stævnet finder sted 28.og 29. december.

En af de spektakulære nyheder er udnævnelse af den første medlem af Brix Cup "Hall of Fame".

"Det har ikke været et nemt valg, da vi gennem årene har haft en del superliga-spillere og masser af divisionsspillere ude at spilles hos os. Ikke mindst er Djursland kendt for mange gode indefodboldspillere, så der er mange emner at vælge imellem", fortæller Ole Hansen, der har været med i gruppen bag Brix Cup lige fra starten af.

Og det bliver som altid en sand folkefest med masser af fodbold på højt niveau og med råhygge i den helt store stil.

Sølvbryllupsgildet skal naturligvis fejres med maner og arrangørerne - Auning IF, Auning Idræts- og Kulturcenter, Sportigan, Auning og Nørager Boldklub - har valgt at markere jubilæet med en hel dag med firmafodbold.

Lørdag 28. december spilles der udover firmabold også kampe i dame- og oldboysrækken, mens søndag 29. december er afsat til kampe i klubrækken.

Musik med Peter Vildmand

Ole Hansen fortæller, at der som noget nyt er gratis rundstykker og kaffe til spillere, sponsorer og publikum begge stævnedage lidt før kampene fløjtes i gang.

Og så er der musik lørdag aften, hvor Peter Vildmand byder ind med sin herlige fortolkning af Kim Larsens store sangskat. Det sker i Auning Hallens Cafeteria.

Der gives ekstra gas med flotte præmier til lotteriet ligesom de 300 fodboldspillere dyster om gavekort for en samlet værdi af omkring 25.000 kroner.

Møder gamle venner

Brix Cup er ikke et stævne alene for de mange spillere på banen men i høj grad baseret på masser af hygge og socialt samvær ude på lægterne og i de tilstødende lokaler.

Mange benytter nemlig lejligheden til at lægge vejen forbi Brix Cup for at møde op og hilse på gamle venner samtidig med de nyder en go`gang indefodbold.

Og stemningen fejler bestemt ikke spor. Når man er til Brix Cup i Auning kan det godt minde lidt om den gode. gammeldags stemning ved svundne tiders seksdagesløb.

Randers FC-spillere i top

Igen i år er der rigtig mange spillere af højt niveau med på deltagerlisten. Det gælder blandt andet to meget stærke hold fra Randers FC. Begge med tidligere divisionsspillere, der stiller op som Randers FC All Star og Brix Cup All Star.

Her venter Ole Hansen sig ved søndagens stævne bold af høj karat, da det er hold med stribevis af tidligere prominente divisionsspillere. Flere har været med på tidligere vindere af Brix Cup.

På startlisten er også et meget skrapt nyt hold fra Nørager - Bj Bilsyn - ligesom L-Tek og Gl. Estrup Gartneri er med igen i år og ganske givet vil kæmpe med om topplaceringerne.

Publiceret 23 December 2019 05:00