Det er et stykke tid siden, blinklyset begyndte at markere et vognbaneskift i 48-årige Ole Thygesen Danielsen, og nu ser den nyslåede kørelærer frem til at tage imod sit første hold køreskole-elever 7. januar.

Det er et stykke tid siden, blinklyset begyndte at markere et vognbaneskift i 48-årige Ole Thygesen Danielsen, og nu ser den nyslåede kørelærer frem til at tage imod sit første hold køreskole-elever 7. januar.

Fra modetøj til køretøj:

Nyslået kørelærer åbner køreskole i Auning

Ole Thygesen Danielsen kørte træt i sin tidligere karriere. De sidste 20 arbejdsår skal gå til at lave noget sjovt

Af
Simon Carlson

Auning Det er et temmelig markant vognbaneskift, Ole Thygesen Danielsen har foretaget sig. Modetøjet er skiftet ud med køretøjet og titlen som salgschef er skiftet ud med titlen som selvstændig køreskolelærer. Efter mange år som som både sælger og chef i tøjbranchen ser Ole Thygesen Danielsen nu frem til 7. januar, hvor det første hold håbefulde kommende bilister skal indføres i trafikkens krinkelkroge i Aunings nye køreskole - 'Ole D Køreskole'.

"Det var en stor beslutning at tage, men jeg kunne bare heller ikke se mig selv blive ved med at arbejde med noget, jeg faktisk havde mistet lysten til. Jeg havde ikke rigtig det der "hunter-gen" længere, hvor man skal ud og jagte kunder og forsøge at skabe et behov hos kunden. Jeg synes, det var blevet lidt for overfladisk. Samtidig kunne jeg jo se, at jeg jo nok har 20 år på arbejdsmarkedet, inden jeg kan gå på pension. Den tid vil jeg altså gerne bruge på noget, jeg synes er sjovt," fortæller 48-årige Ole Thygesen Danielsen om sin beslutning.

Personlig læring

I marts i år sagde han derfor sit job op og gik i stedet fuldt ind på at tilegne sig de kundskaber og ikke mindst praktiske redskaber, der skal til for at blive kørelærer. I løbet af foråret udbyggede Ole Thygesen Danielsen derfor kørekortsamlingen. Derefter startede uddannelsen som kørelærer og også kravet om en pædagogisk grunduddannelse som voksenunderviser skulle gennemføres.

På den måde kom 2019 til at se noget anderledes ud end de forrige 20 år i Ole Thygesen Danielsens liv. Det har været med til at give læring. Ikke mindst om sig selv, fortæller den nyslåede kørelærer.

"Jeg fandt lige pludselig ud af, at jeg rigtig godt kunne lide at studere. Jeg begyndte at gå helt vildt op i at få og løse opgaver og også få karaktererne for det. Og så fandt jeg ud af, at det der med at undervise andre; det var rigtig spændende. Som sælger skal man selvfølgelig også præsentere en kollektion over for nogle mennesker, men det er noget helt andet at undervise. Der er lidt mere substans nu. Jeg kunne mærke, det begyndte at interessere mig mere og mere, for jeg synes, jeg kan være med til at ændre unges adfærd. Hjælpe dem ud i trafikken, så de ikke slår sig selv eller andre ihjel," forklarer Ole Thygesen Danielsen.

Skaber sit eget

Der er indtil flere køreskoler i området omkring Auning, men Ole D Køreskole bliver den eneste i selve Auning. Statistikkerne fortæller, at behovet for køreskoler er stort, og der gik da heller ikke ret lang tid, fra Ole Thygesen Danielsen annoncerede den nye køreskole, til det første hold var fyldt op.

Kørelæreren regner således med, at behovet i området er stort nok til, at de forskellige køreskoler kan få elever nok. Samtidig er han også bevidst om, at Auning i sig selv, med sine godt 3000 indbyggere, ikke udgør verdens største kundegrundlag.

"Jeg synes jo ikke, man skal lade være med at starte noget op, bare fordi der er andre kollegaer rundt omkring. Man er nødt til at forsøge at skabe sit eget og få det til at fungere. Det er nok svært at leve af Auning alene, så jeg får nok også brug for oplandet. Men jeg hører da fra nogle af dem, der skal starte, at de synes, det er dejligt, at man kan cykle hen til mig og ikke behøver forældrenes hjælp til at køre sig," konstaterer Ole Thygesen Danielsen.

Fakta

Ole D Køreskole

Ole Thygesen Danielsen har lejet sig ind i lokaler på Energivej 2 i Auning, hvor 2Biler også har adresse.

Man bliver godt kørende i den nye køreskole. Skolevognen er således en Audi Q5.

Første hold på Ole D Køreskole starter op 7. januar 2020. Næste hold starter i marts.

Ole Thygesen Danielsen er i øjeblikket også ved at uddanne sig til motorcykel-kørelærer.

Publiceret 17 December 2019 10:50