Det Grønne Museums udstillingshaller er klar til de nye signaturudstillinger, som med en millionbevilling fra Augustinus Fonden er kommet tættere på. Foto: Det Grønne Museum

Det Grønne Museums udstillingshaller er klar til de nye signaturudstillinger, som med en millionbevilling fra Augustinus Fonden er kommet tættere på. Foto: Det Grønne Museum

Millionstøtte åbner for vigtig udvikling Det Grønne Museum

Museet er klar til at sætte ild til ambitiøs udviklingsraket

Auning Siden Det Grønne Museum så dagens lys for første gang i 2017, har det været et stort ønske at forene museets fire ansvarsområder, jagten, skoven, landbruget og maden, i én fælles fortælling; Det Grønne Museums Danmarkshistorie. En udstilling der sætter mennesket og vores samspil med naturen i centrum. Det ønske er med en bevilling på to millioner kroner fra Augustinus Fonden kommet et stort skridt nærmere, skriver Det Grønne Museum i en pressemeddelelse.

På Det Grønne Museum er de store smil således fundet frem.

"Vi har længe knoklet på for at få udviklet de overordnede rammer for vores nye signaturudstillinger og for at få sikret finansieringen af projektet. Med de gode nyheder fra Augustinus Fonden er vi både kommet godt i gang med finansieringen, og har fået et kæmpe skulderklap, som understreger, at vi har en god plan for museet, som andre også kan se idéen i," siger direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær i pressemeddelelsen.

Fra Augustinus Fonden forklarer direktør Frank Rechendorff Møller, hvorfor fonden ønsker at støtte Det Grønne Museums udvikling.

"Danmarks historisk bærende erhverv, som er Det Grønne Museums nationale ansvarsområde, bør formidles og kunne forstås i et nutidigt perspektiv. Det Grønne Museum har udarbejdet en meget fremadskuende og perspektivrig plan for en ny signaturudstilling. Ambitionen er, at de besøgende kan opnå en sammenhængende forståelse for områderne. Det projekt bidrager vi meget gerne til, siger Frank Rechendorff Møller.

SC

Mere arbejde venter

På Det Grønne Museum betyder bevillingen en god portion selvtillid til det fremadrettede arbejde.

"Med Augustinus Fondens blåstempling fortsætter vi arbejdet med at søge medfinansiering, og i 2020 skal vores museumsinspektører skabe indhold til de nye udstillinger, så vores gæster kan se frem til nye opdagelser i nye udstillinger, så hurtigt som muligt efter at finansieringen er på plads, fortæller direktør Anne Bjerrekær.

Ambitiøs femtrins-raket

Mennesket i centrum Fremtidsplanen for Det Grønne Museum består af en femtrinsraket, hvoraf første del altså er en ny udstilling, der fortæller Det Grønne Museums Danmarkshistorie fra 2020 til 1950.

Ambitionen er at skabe en moderne og interaktiv udstilling med vores ikoniske genstande. Den skal som det eneste sted i verden samle de fire ansvarsområder til én fortælling. Det bliver til en udstilling om menneskets samspil med klimaet og naturen i nogle af de mest skelsættende år for vores planet. Budgettet på denne del er 13,5 millioner kroner.

Andet trin er en fortsættelse af udstillingen, der tager gæsterne på en rejse fra 1950 tilbage til år 13.000 før vores tidsregning.

Tredje, fjerde og femte trin er henholdsvis en inddragelse af museets store udeområde, udvikling af undervisningsmateriale og et mobilt museum, der kan tage historien med rundt i hele landet.

Publiceret 17 December 2019 09:39