Det første spadestik blev taget af seks børn i forskellige aldre, der delte denne spade.

Det første spadestik blev taget af seks børn i forskellige aldre, der delte denne spade. Foto: Kim Haugaard, Rizau Scanpix

Rotary i Grenaa samler ind til børnehospice

Tre klubber er sammen om at skaffe penge til udeområdet ved Strandbakkehuset i Rønde

Af
Søren Andersen

GRENAA Det første spadestik til det kommende børne- og ungehospice i Rønde er taget, og ifølge planerne skal huset stå klar til at tage imod de første sygdomsramte børn om knapt et år.

Strandbakkehuset – som stedet er døbt – er det første nybyggede hospice målrettet børn og unge i Danmark, og det eneste af slagsen i hele det vestlige Danmark.

Finansieringen af byggeriet er stort set på plads, men heri indgår ikke beløb til området omkring Strandbakkehuset.

Rotaryklubberne på Djursland har derfor taget initiativ til indsamling af midler til udeområdet, hvor målet er at samle tre millioner kroner i løbet af de næste fire-fem måneder, og indsamlingen foregår i hele Vestdanmark.

Karina Dittmer, der står i spidsen for Grenaa Rotary Klub fortæller: "I Grenaa er vi tre klubber, og vi er gået sammen om at indsamle penge. Når nu vi får bygget et nyt og helt nødvendigt plejested for alvorligt syge børn og unge her på Djursland, så må vi altså gøre os ekstra umage for at gøre det helt færdigt. Udover at vi selv støtter indsamlingen personligt og med penge fra vores klubber, vil vi slå på stortromme for det gode formål. Vi håber at rigtigt mange mennesker og virksomheder vil hjælpe – alle mindre eller større beløb er meget velkommen på Mobilepay 882293."

Udeområdet

"Tre millioner kroner til et udeområde lyder af et meget stort beløb, men der er heller ikke tale om en almindelig legeplads," siger Karina Dittmer.

I udeområdet anlægges en oplevelsessti med skattekort, skovlegeplads med forhindringsbane og sansehave med vandanlæg. Her kan de sygdomsramte børn og unge samt deres familier opholde sig, lege, ”tage på skovtur” og hygge sig med familie og venner. Desuden kan de med alle sanser i brug følge årets gang i skoven.

Udeområdet skal ikke bare være en støtte til det syge barn, men også til søskende, som let kommer til at stå lidt i baggrunden med de voldsomme følelser, der er forbundet med at miste eller at have en syg bror eller søster.

Derfor bliver det ikke kun en større udendørs legeplads; men det bliver også et inspirerende uderum til liv, glæde og aktivitet, der i den grad kan bidrage til at højne livskvaliteten hos de børn og unge, som lever med en livstruende sygdom, og som alligevel skal få en hverdag til at fungere.

I det hele taget vil man med Strandbakkehuset og dets udeområde arbejde for at give børn med livstruende sygdomme og deres familier den højst mulige livskvalitet i situationen og sætte fokus på hele familien.

Plads til fire børn

Strandbakkehuset bliver det første nybyggede børnehospice i Danmark og det eneste børnehospice i Vestdanmark, hvor der bliver plads til fire børn og deres familie.

Navnet bliver ”Strandbakkehuset, Børne- og ungehospice” og det placeres i naturskønne omgivelser ved siden af det nuværende Hospice Djursland i Rønde.

Strandbakkehuset vil bestå af fire separate lejligheder med plads til hver sin familie samt flere fællesarealer. Bygningen er tegnet af Aart Architects og byggeriets hovedentreprenør er CJ Group.

Den 5. november blev byggeriet officielt sat i gang med det første spadestik foretaget af seks børn med en sekspersoners spade. Byggeriet forventes at stå færdigt i november 2020.

Publiceret 11 December 2019 09:15