Centerleder Henrik Johansen (tv.) og formand for AIF Hallernes Fond, Uffe Hjorth, håber på masser af vilde ideer til fremtidens AIK på borgermødet 20. januar 2020. Foto: Lars Norman Thomen

Centerleder Henrik Johansen (tv.) og formand for AIF Hallernes Fond, Uffe Hjorth, håber på masser af vilde ideer til fremtidens AIK på borgermødet 20. januar 2020. Foto: Lars Norman Thomen

Borgermøde 2020: Hvordan ser fremtidens AIK ud?

Der er ro ombord i Auning Idræts- og Kulturcenter, men fremtiden venter lige om næste hjørne, og det er bedre at agere end at reagere. Derfor er det tid til at spørge byen og oplandets borgere i alle aldre

Af
Lars Norman Thomsen

AUNING Det summer af liv i Auning Idræts- og Kulturcenter (AIK) sådan en formiddag, hvor Lokalavisen er på besøg.

Centerleder Henrik Johansen er også tilfreds med tingenes tilstand, den puls og det aktivitetsniveau som kendetegner AIK her ved indgangen til et nyt årti.

"Det går faktisk rigtig godt, og jeg synes, at alle trækker på en fælles hammel og ser positivt på mulighederne. Jeg oplever en engageret bestyrelse, som arbejder med og bakker op," siger centerlederen, der for nogle år siden ikke lagde skjul på, at han var frustreret og savnede en mere langsigtet strategi for fremtiden for AIK.

Auning Idræts- og Kulturcenter (AIK) er organiseret som en forening. Foreningens opgave er, at forestå driften af svømme- og idrætshallerne i Auning.

Den særlige organisation, der driver værket, består af en trojka, som foruden AIK består af AIF Hallernes Fond, som ejer idrætshallerne og Auning Svømmehal A/S, som ejer svømmehallen.

Det betyder, at der er tre bestyrelser, hvor flere personer krydser hinanden. Konstruktionen har tidligere givet anledning til dynamit, men nu er der en helt klar fælles forståelse for at arbejde sammen, fastslår Uffe Hjorth, formand for AIF Hallernes Fond.

Aldrig blive selvfed

Derfor er tiden også moden til at overveje fremtiden for en virksomhed som AIK med over 50 år på bagen og kigge i krystalkuglen sammen med de daglige brugere i alle aldre.

"Vi har i en periode i AIK arbejdet ihærdigt med et udvalg, der ud i fremtiden skal ende ud i et egentligt masterplan-team, som skal komme med et bud på AIKs fremtid, herunder faciliteter, aktiviteter, sundhed, trivsel og events," fortæller Henrik Johansen.

"Men vi skal have borgerne i Auning og oplandet med i processen. De skal have mulighed for at fortælle os, hvilke drømme og forventninger de har til fremtiden i AIK," supplerer Uffe Hjorth.

"Vi har til stadighed brug for, at nye og gerne yngre kræfter involverer sig i arbejdet, og det håber vi et borgermøde om fremtiden kan inspirere til," siger formanden for AIF Hallernes Fond.

"Vi skal ikke hvile på laurbærrene og blive for selvfede, fordi det går godt lige nu. Det er nu, det er mest oplagt at få lagt en strategi for en længere periode," siger Henrik Johansen.

Sæt X i kalenderen

Fremtidsforskeren Anne Marie Dahl er booket til at stå for et borgermøde mandag 20. januar 2020 i AIK. Hun har siden 2004 drevet virksomheden Futuria og er forfatter til flere bøger om fremtiden. Anne Marie Dahl har stor erfaring i at arbejde med fremtidsscenarier og strategiske processer.

Her får alle fremmødte for at byde ind med tanker, ideer, behov og andet, der ligger dem på sinde om fremtidens AIK.

"Vi skal op i helikopteren og tale om drømme for fremtiden," lover Uffe Hjorth.

"Vi lægger op til et borgermøde med ca. 150 deltagere. Vi vil henvende os til alle brugere, foreninger, virksomheder, institutioner og nye brugere. Det skal være en aften, hvor alle går herfra tændte og fyldt af forventninger til fremtiden," siger Henrik Johansen.

Publiceret 11 December 2019 13:19