Søren Brixen må vinke farvel til direktørjobbet i DGI.

Søren Brixen må vinke farvel til direktørjobbet i DGI. Foto: Bjarne Luthcke, Ritzau Scanpix

DGI siger farvel til Søren Brixen

Han var den første kommunaldirektør i Norddjurs Kommune

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Han nåede aldrig rigtigt at virke i den nyskabte Norddjurs Kommune, da han efter at have stået i spidsen for sammenlægningen valgte at tage imod et topjob som direktør i idrætsorganisationen DGI - og nu stopper Søren Brixen på denne post efter 12 år.

DGI’s hovedbestyrelse ønsker fremadrettet en ny profil på den administrative toppost i organisationen, der tæller 6.400 idrætsforeninger med over 1,6 mio. medlemmer. Derfor fratræder adm. direktør Søren Brixen efter gensidig aftale, fortæller DGI i en pressemeddelelse.

DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen siger her: "Søren Brixen har gennem 12 år bidraget stærkt til udviklingen af DGI til en markant og professionel organisation. Det siger vi stor tak for. Fremadrettet ønsker DGI’s hovedbestyrelse en anden profil på den administrative toppost, og hovedbestyrelsen og Søren Brixen har derfor aftalt at stoppe samarbejdet."

DGI’s hovedbestyrelse ønsker at styrke fremdriften i samarbejdet mellem de 14 landsdelsforeninger og landsorganisationen. I den administrative topledelse skal de politiske ambitioner og beslutninger derfor udmøntes med endnu tydeligere fokus på DGI’s decentrale struktur. DGI er i øjeblikket i gang med en række organisationsændringer, der i endnu højere grad skal sikre sammenhængen mellem idrætter og DGI’s fokusområder.

Mange flere medlemmer

Søren Brixen siger i pressemeddelelsen: "Jeg er stolt over at have været DGI’s administrerende direktør i en periode, hvor DGI bl.a. har fået 373.461 flere medlemmer - en fremgang på 29,5 procent. Samtidig har DGI styrket sin politiske indflydelse og position som en helt afgørende civilsamfundsorganisation i Danmark. Jeg blev i 2007 bl.a. ansat til at udvikle DGI strategisk, skabe en sammenhængende organisation på tværs af hele DGI og ikke mindst indgå partnerskaber med andre organisationer og fonde til gavn for de danske idrætsforeninger og borgerne i Danmark. I et tæt samspil med den politiske ledelse er jeg stolt over at være lykkedes med netop dette. Det har været et spændende og krævende arbejde at sikre, at de politiske beslutninger er blevet til indsatser og efterfølgende resultater. Jeg glæder mig til at få endnu mere tid til selv at deltage i den praktiske idræt i foreningslivet og tage fat på nye og spændende arbejdsopgaver."

DGI’s hovedbestyrelse har konstitueret viceadministrerende direktør Troels Rasmussen i stillingen, som vil blive opslået i begyndelsen af det nye år.

Publiceret 10 December 2019 15:02