Team Djurs Gym har hentet mange medaljer - og nu også 15.000 kroner til klubkassen.

Team Djurs Gym har hentet mange medaljer - og nu også 15.000 kroner til klubkassen. Pressebillede

Team Gym Djurs vandt 15.000 kroner til klubkassen

Blev nummer tre i konkurrencen Årets Lokale Forening

Af
Søren Andersen

GRENAA Frivillige foreninger binder Danmarks lokalsamfund sammen. Det mener man i hvert fald hos det danske brændstofselskab Go’on, som netop har afsluttet deres landsdækkende konkurrence ’Årets Lokale Forening 2019’. I alt 25 foreninger modtager i disse dage en hædersbevisning og et kontantbeløb til klubkassen på mellem 2.500 kr. og 100.000 kr. Team Gym Djurs fra Grenaa opnåede en flot tredieplads og en kontantbelønning på 15.000 kr.

Den landsdækkende vinder blev Foreningen PUST fra Sorø, og nr. 2 i konkurrencen blev Foreningen SUP ligeledes fra Sorø.

"Når man som os driver virksomhed i landdistrikterne, så oplever vi gang på gang, hvordan engagerede lokalsamfund blomstrer på grund af de frivillige foreninger og initiativer, som hver dag arbejder for at skabe aktiviteter lokalt. Det vil vi rigtig gerne bakke op omkring, og derfor kårer vi hvert år Årets Lokale Forening. På denne måde får alle de deltagende foreninger et skulderklap, for selvom man ikke er blandt de 25 foreninger, der modtager pengepræmie, så får man masser af kommentarer og rosende ord med på vejen, og det styrker selvfølgelig lysten til at fortsætte det frivillige arbejde," siger Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on.

25 i finalen

Konkurrencen startede som en onlineafstemning for at finde de 25 finalister ud af de 550 foreninger, som var nomineret i årets konkurrence. Finalisterne blev herefter præsenteret for en jury, som har udvalgt placeringerne fra 1-20, og de fem regionale vindere.

I nomineringen af de lokale gymnaster står der bl.a.: "Team Gym Djurs er en lille gymnastikklub på Djursland. Selvom de er små, leverer de store resultater. Holdet ligger i 1. division i Danmark og flere gange har holdet placeret sig blandt de fire bedste i Danmark. Det kan lade sig gøre fordi, de har fantastisk dygtige og dedikerede trænere, og fordi de har en forældregruppe, der bakker 100% op om klubben. Børnene lærer ikke bare gymnastik og motorik. De lærer hvad det vil sige at være en del af et hold. De lærer at håndtere opture og nedture. De lærer, at det nytter noget at arbejde for det, man gerne vil. De lærer, at det nytter noget at give sig fuldt ud, og de lærer, at det nytter noget at have holdkammerater, der bakker en op."

Team Gym Djurs opnåede 1229 stemmer i onlineafstemningen.

På konkurrencens hjemmeside, støtdelokale.nu, stemte 58.736 på de nominerede, og de fik samtidig 14.000 kommentarer med på vejen.

Juryen havde i år prioriteret foreninger som inviterer folk ind, og gør noget for mange mennesker eller har planer, hvor pengepræmien kunne bidrage med udvikling af foreningen, og dermed skabe mere foreningsliv for mange mennesker i lokalområdet.

I alt uddelte Go’on 395.000 kr. i konkurrencen.

Publiceret 09 December 2019 13:50