Spillerne fra Grenaa kunne glæde sig over sejr i første hjemmekamp i Grenaa Idrætscenter.

Spillerne fra Grenaa kunne glæde sig over sejr i første hjemmekamp i Grenaa Idrætscenter. Foto: René Hansen

Gladiatorerne fra Grenaa fører divisionen

Grenaa Gladiators Floorball Club har succes fra starten

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa Gladiators Floorball Club er et nyt koncept, der meget gerne skulle tiltrække nogle nye medlemmer.

"Vi er stadig en del af FC Grenå, men har fået lov til at forny os, da vi er startet op med et divisionshold og en ungdomsafdeling. Vi har derfor været ude og søge midler. Vi har med hjælp fra Nordea Fonden modtaget 11000 kroner og Intersport har været behjælpelige med spillertøjet og tryk. Derfor havde vi i samarbejde med Nordea og Intersport lavet et lille arrangement oppe foran Intersport, hvor alle der havde lyst kunne komme forbi og prøve floorball. Der kom heldigvis en masse søde børn forbi, vi havde stillet an med kaffe sodavand og kager og det endte med at blive en rigtig hyggelig eftermiddag," siger Michael Bengtson fra klubben.

"Vi har sammen med DGI og Bevæg dig for livet indgået en samarbejdsaftale hvor de yder hjælp med trænerkurser og instruktører, det skulle meget gerne få flere ind i foreningslivet. I den forbindelse vil vi også komme rundt på skolerne i Grenaa og være aktive på de sociale medier, så vi henvender os både til voksne og børn. Vi har allerede fået en pæn tilgang til vores divisionshold, siger Michael Bengtson.

God sæsonstart

Sportsligt er Grenaa Gladiators kommet godt fra start i 3. division. Efter to kampe topper Grenaaholdet rækken med maksimumpoint.

"Med en forventning om, at man skulle være glad for at have vundet bare en enkelt kamp i sæsonen, er det fuldstændigt overraskende, at holdet fører divisionen," siger Michael Bengtson.

Først mødte Grenaa Jelling i en meget intens kamp, hvor begge hold var foran med to mål, men lykken tilsmilede Gladiators og kampen blev vundet 4-5.

Forleden spillede Grenaa så deres første hjemmekamp, hvor Århus Floorball kom på besøg. Igen skulle det vise sig at blive en tæt kamp. Grenaa kom foran allerede efter fem minutter, men så faldt Grenaas spil lidt sammen og der blev masser af fejl afleveringer og det udnyttede Århus og kom på 1-1 inden pausen.

Anden periode blev stort set en kopi af første, bortset fra, at her var det Århus, der kom foran og Grenaa, der fik udlignet midt i perioden.

Nervepirrende til slut

Tredje periode blev yderst nervepirrende, og man skulle hen til 30 sekunder før tid, før der blev fundet en vinder. Igen tilsmilede heldet Grenaa, og på en flot afslutning af en af Grenaas nye lettiske spillere kunne Gladiators igen gå sejrsrigt fra banen med et 3-2 resultat.

"Vi fik i foråret mulighed for at få en ekstra træningstid, den blev vi hurtigt ret enige om skulle bruges på at etablere et divisionshold. Med tilladelse fra hovedforeningen FC Grenaa fik vi lov til at ændre navn, i håb om at kunne tiltrække nogle flere spillere til klubben. hvilket også har lykkedes. Vi er fast en 12-16, der træner med på divisionsholdet om tirsdagen," siger Michael Bengtson, som er formand for Grenaa Gladiators. Næste hjemmekamp er mod Brande G&U lørdag 4. januar klokken 15 i Grenaa Idrætscenter.

Publiceret 05 December 2019 16:13

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.