Direktør for Det Grønne Museum er glad for, at det er lykkedes at tiltrække stor kapacitet i form af Kim Thygesen som ny forpagter af Den Gamle Stald. Pressefoto

Direktør for Det Grønne Museum er glad for, at det er lykkedes at tiltrække stor kapacitet i form af Kim Thygesen som ny forpagter af Den Gamle Stald. Pressefoto

Ny forpagter på restaurant Den Gamle Stald

Det Grønne Museum har fundet den nye mand i spidsen for museets restaurant

Auning Det bliver en lokal mand, nemlig Kim Thygesen, der overtager forpagtningen af Det Grønne Museums restaurant Den Gamle Stald. Han kommer til stedet med masser af erfaring og nye idéer, skriver Det Grønne Museum i en pressemeddelelse.

Det var med vemod, at Det Grønne Museum sendte forpagtningen af museets restaurant Den Gamle Stald i udbud, efter at de nuværende forpagtere gennem 12 gode år valgte at opsige aftalen. Heldigvis har interessen været stor for at overtage de gamle avlsbygninger på Gl. Estrup og drive restaurant på madens museum.

I et meget velkvalificeret ansøgerfelt faldt valget på den lokale auningboer Kim Thygesen, 38 år. Han har været kokkeelev på Auning Kro og har i mange år drevet restauranter i Aarhus, hvor han blandt andet har været restaurantchef på Mefisto og medejer af MellemRum, Komfur og RarBar. Og så har han netop for sjette gang opnået en finaleplads til DM for tjenere, ligesom han er på holdkortet på Tjenerlandsholdet.

Alt sammen noget, der gør, at der i dag er en glad direktør på Det Grønne Museum.

"Det er et utroligt CV og nogle meget spændende tanker, Kim Thygesen kommer med i sin ansøgning. Men vi har også været meget glade for samarbejdet med de nuværende forpagtere, så derfor har det punkt også været højt på vores ønskeliste til den nye forpagter. Der har Kim også fantastiske referencer, så jeg er meget stolt over, at vi kan tiltrække en så dygtig mand som ham," siger direktør Anne Bjerrekær.

Kommer endelig hjem

Kim Thygesen overtager restauranten 1. januar 2020, hvor han står klar til at byde nye og gamle gæster og selskaber velkommen i Den Gamle Stald. De gamle gæster vil både kunne kende stedets ånd og opleve nye og spændende tiltag:

"Jeg føler, at jeg med forpagtningen af Den Gamle Stald endelig kommer hjem. Jeg glæder mig rigtig meget til at byde velkommen til nye gæster udenbys fra og vise dem alt det fantastiske, vi kan med gastronomien og de lokale råvarer her på Djursland. Men jeg glæder mig også til at tage i mod alle de lokale auningboere, der kommer forbi på søndagsgåturen. De vil kunne genkende stedets ånd, men også opleve, at jeg kommer med nye idéer og inspiration, fortæller Kim Thygesen.

Han bor til daglig i Auning med sine to børn og sin hund og ser frem til at kunne tage cyklen på arbejde ad en rute, han kender særdeles godt. Han er nemlig opvokset i Auning og er hele barndommen kommet på Gl. Estrup.

Publiceret 15 November 2019 15:00