Julemærkeudvalget i Lions Club og kunstneren bag dette års motiv var på besøg på Grenaa Rådhus for at præsentere årets mærke. Fra venstre Keld Overgaard Jensen, Claus Tjørnelund, Nina Lynge, Erling Hansen og borgmester Jan Petersen.

Julemærkeudvalget i Lions Club og kunstneren bag dette års motiv var på besøg på Grenaa Rådhus for at præsentere årets mærke. Fra venstre Keld Overgaard Jensen, Claus Tjørnelund, Nina Lynge, Erling Hansen og borgmester Jan Petersen. Foto: Søren Andersen

Borgmesteren fik det første ark

Grenaa har haft sit eget julemærke siden 1976 - og traditionen fortsætter

Af
Søren Andersen

GRENAA En sikker juletradition blev ført videre, da borgmester Jan Petersen, S, fredag eftermiddag på Grenaa Rådhus tog imod udvalget, der i Lions Club har ansvaret for, at Grenaa stadig har sit eget julemærke.

Det første ark med dette års mærker blev overrakt borgmesteren. Efter nogle år med brug af gamle julemotiver fra Grenaa Egnsarkivs samling, vendte man sidste år tilbage til en tidligere tradition med at lade en lokal kunstner levere motivet. Det var Hanne Nowack.

Det er årgang 44 med et lokalt julemærke, og i år er det Nina Lynge, der står bag værket. Hun har ladet sig inspirere af, at det er 200 år siden juletræet holdt sit indtog i Danmark - fra Tyskland iøvrigt.

Dengang var der æbler på juletræerne og det er der også i Nina Lynges udgave. Maleriet bag er lavet i acryl på lærred - men der er også anvendt papir i flere lag.

Nina Lynge har haft sit arbejdsliv som socialpædagog, men nu tager maleriet mere og mere af hendes tid. Hun er med i Fornæsgruppen, og udstiller også selv løbende.

Hun har i maleriet bag dette års mærke valgt den lyslilla farve, der symboliserer mystikken julenat - og den gule, varme og livgivende stjerne samt den grønne natur i grantræet.

"Vi er glade for, at kunne bruge en lokal kunstners værk. Pengene er ikke længere til, at vi kan betale store summer for det," siger Claus Tjørnelund fra julemærkeudvalget i Lions Club.

Han siger, at man vil fortsætte traditionen med at udgive et Grenaa-mærke lige så længe, aktiviteten giver et overskud, og det gør det med et resultat omkring de 7000 kroner.

Der er trykt et oplag på 1000 ark - og man plejer at sælge 2-300 af dem på forskellige salgssteder i Grenaa. Julemærket findes også i en elektroniks udgave til at vedhæfte mails - og her stiger salget år for år.

Publiceret 15 November 2019 16:47