Ny Malt i Ebeltoft danner rammen om årets Made By Djursland. PR foto

Ny Malt i Ebeltoft danner rammen om årets Made By Djursland. PR foto

Ny pris får premiere ved årets Made By Djursland

Arrangørerne af Made By Djursland har indstiftet ny pris til en person, der har gjort noget særligt for Djursland. Den uddeles første gang på Ny Malt i Ebeltoft torsdag 7. november

Når der torsdag 7. november for femte gang er det årlige arrangement, Made By Djursland, uddeles en ny pris til en person, som har haft stor betydning for Djursland. I år finder arrangementet sted på den tidligere maltfabrik i Ebeltoft. Den er ved at blive renoveret og bygget om til et sted med kultur, erhverv og offentlig service.

"Den nye pris, som vi fremover vil uddele hvert år, hedder Made By Djursland-prisen og gives til en person, der har gjort noget ekstraordinært for Djursland. Det kan være på alle områder og ikke nødvendigvis erhvervsområdet, siger Ditte Maria Juul Kristensen i en pressemeddelelse om prisen.

Hun er projektleder og repræsenterer Viden Djurs i gruppen bag Made By Djursland. Det er den gruppe, der stemmer om, hvem der skal have Made By Djursland-prisen, men herefter kan alle foreslå en person til at modtage prisen. Den vil blive uddelt på det årlige arrangement, Made By Djursland, der som nævnt løber af stablen på Ny Malt i Ebeltoft 7. november.

Teknologiudvikling

"Djursland består af to mellemstore kommuner. I forhold til teknologiudvikling er vi gode. Jeg ser Djursland som et erhvervsmæssigt innovativt område. Her sker meget, og turistmæssigt er vi større end Aarhus. En del af hensigten med Made By Djursland er at gøre opmærksom på det og styrke vores selvværd på Djursland," fortæller Ole Sørensen, formand for Business Djursland, som også er medarrangør.

I år er temaet ”Teknologiudvikling som vækstdriver”.

Efter fælles velkomst og prisuddeling kommer Kasper Møgelvang, Orange Elevator, med oplægget ”Teknologi er intet uden rigtig uddannelse”. Herefter kan deltagerne vælge mellem to spor.

Det ene handler om oplevelsesøkonomi og det kreative erhverv, hvor det andet har fokus på lokale fødevareproducenter.

Begge spor løber parallelt og indeholder hver to oplæg og networking deltagerne imellem. Man skal vælge sig ind på et af sporene.

Afslutningsmæssigt er der rundvisning på byggepladsen ved direktør for Ny Malt, Kristian Krogh.

Venter 150 deltagere

Made By Djursland foregår på en ny lokation hvert år på skift i de to kommuner.

Tidligere år er det blevet gennemført i Aarhus Lufthavn, Sostrup Slot, Kvadrat i Ebeltoft og på Stena Nautica, som er færgen, der sejler imellem Grenaa og Halmstad.

Arrangørerne, som er de to kommuner, Viden Djurs og Business Djursland, venter, at der kommer cirka lige så mange deltagere som sidste år, hvilket vil sige omkring 150 personer.

Det er gratis at deltage, og det er fortsat muligt at melde sig til. Tilmelding til den efterfølgende middag koster 150 kroner, og rundvisningen på Ny Malt kræver særskilt tilmelding.

-feldt

Publiceret 06 November 2019 08:58