Uden drømme går det ikke. Kasper Hjulmand fortalte om, hvordan hans drømme har drevet ham frem i livet. Og hvordan han arbejder med at udvikle talenternes potentialer. Foto: Martin Schultz

Uden drømme går det ikke. Kasper Hjulmand fortalte om, hvordan hans drømme har drevet ham frem i livet. Og hvordan han arbejder med at udvikle talenternes potentialer. Foto: Martin Schultz

Landsholdets nye træner krydsede sit spor

Den kommende landstræner Kasper Hjulmand gav sine tidligere bysbørn i Auning et spændende foredrag om fodbold og meget mere

Af
Af Martin Schultz

Auning ”Hånden på hjertet. Håber Du på at Danmark bliver Europamester til sommer?”

Der blev skudt lige fra hoften fra salen, da fodboldlandsholdets kommende træner Kasper Hjulmand torsdag aften holdt foredrag foran et talstærkt publikum i Auning Idræts- og Kulturcenter.

Kasper Hjulmand blev i sommer udnævnt til ny landstræner, men først efter EM til næste sommer. Og derfor er der blevet spekuleret meget i, hvor varme følelserne er mellem den snart forhenværende succestræner Åge Hareide og dansk fodbolds nye håb, 47-årige Kasper Hjulmand med rødder og familie i Auning. Men den limpind hopper Kasper Hjulmand ikke på.

”Ja, jeg håber Danmark bliver Europamester. Jeg er ikke landstræner, og jeg har stor respekt for det, som der er gang i nu. Jeg håber, at vi slår Irland og får tre kampe på hjemmebane til EM, og at vi alle står med flag, når Åge Hareide stopper til sommer,” sagde Kasper Hjulmand og manede enhver tvivl om hans opbakning til det igangværende landsholdsprojekt i jorden.

Alvor bliver det først i august 2020, når Kasper Hjulmand, som DBU’s fodbolddirektør Peter Møller kalder ”Danmarks suverænt bedste træner”, stiller sig i spidsen for landsholdet med sin gamle læremester fra FC Nordsjælland Morten Wieghorst som assistent. Da Kasper Hjulmand kom til FC Nordsjælland i 2008, var det som assistent for Morten Wieghorst. Nu bliver rollerne byttet rundt.

Har en grænse

Omkring 100 Auning IF-sponsorer og godt 200 interesserede borgere var mødt frem torsdag aften i Auning Idræts- og Kulturcenter, da Kasper Hjulmand for en enkelt aften var vendt tilbage til sin barndomsby for at fortælle om sin karriere og sine tanker om det at arbejde med drømme, mennesker og fodbold.

Det blev en aften med masser af gensyn med gamle naboer og venner, klassekammerater og andre bysbørn, og den kommende landstræner sparede ikke på krammene i mødet med sin barndoms land.

”Jeg havde en fantastisk tid i Auning. Der var en nærhed i byen, og så det vigtigste: idrætslivet med to haller og et svømmebad. Fra jeg var 13 år arbejdede jeg i idrætscentret,” fortalte Kasper Hjulmand, som fra Auning IF drog videre til Randers Freja som ungdomsspiller og spillede i Vivild IF inden han tog til København for at læse idræt og siden har arbejdet 20 år som træner.

Kasper Hjulmand lagde ikke skjul på, at familien med hustru og tre børn og den øvrige familie i Auning betyder alt for ham, og mon ikke en og anden i salen tænkte, at det dog må gå denne ualmindelig sympatiske mand godt, når han til næste år træder ind på den værste af alle øretævernes holdepladser som træner for det danske fodboldlandshold.

”Det er hårdt, det er jeg klar på, med de sociale medier. Min grænse går ved det private. Det skal ikke gå ud over min familie,” sagde Kasper Hjulmand om denne særlige udfordring ved hans nye job.

Drømme driver værket

Kasper Hjulmand var stoppet som træner for FC Nordsjælland og var på vej ud af landet til nye opgaver, da han fik tilbudt jobbet som landstræner.

”At stå i spidsen for vores alle sammens landshold, det er det største. Landsholdet er følelser og den fælles drøm om at vinde et mesterskab. Den ene del af mit job er at vinde mesterskaber med holdet, den anden del er at være med til at få alle til at bakke op om landsholdet,” sagde Kasper Hjulmand, som forventer et landshold med et aggressivt, dynamisk, selvbevidst og offensivt tænkende udtryk, når han tager over.

Drømme har været en drivkraft i alle hans år med fodbold og ledelse, og det er drømme om at nå nye mål, som har drevet ham højere og højere op i fodboldhierarkiet.

Ikke blot egne drømme, men også spillerne og talenternes drømme, og hans evne til at se og dyrke mulighederne i de unge spillere er en af hans anerkendte kompetencer.

”Det var fantastisk spændende at høre Kasper Hjulmand fortælle om, hvordan han havde øje for hvordan talent kan udvikles. Det skal udvikle det og skal modnes i denne proces. Det vil jeg forvente af en virksomhedsleder, men her kom det fra en fodboldtræner,” sagde Henning Millard fra Auning efter foredraget.

”Drøm stort - tænk - arbejd hårdt – og giv”. Det er overskrifterne på, hvordan Kasper Hjulmand kom herfra og blev det han er nu: Danmarks landstræner.

Publiceret 04 November 2019 09:37