Skattestyrelsen på social dumping-kontrol i Grenaa

Syv virksomheder i Grenaa fik onsdag besøg af Skattestyrelsen i forbindelse med årets syvende landsdækkende kontrolaktion mod social dumping. To virksomheder kan se frem til yderligere kontrol

Af
Søren Andersen

GRENAA Syv virksomheder i Grenaa fik onsdag besøg af medarbejdere fra Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet som led i årets syvende landsdækkende aktion mod social dumping. Skattestyrelsen følger efterfølgende op over for to af de besøgte virksomheder.

Skattestyrelsen har under aktionerne et særligt fokus på hvordan de udenlandske arbejder er skattemæssigt registreret. Den skattemæssige registrering har betydning for, hvor der skal betales skat.

"I Grenaa talte vi i alt med 108 medarbejdere, hvoraf de 102 var udlændinge. I en enkelt af de virksomheder, vi besøgte, skal vi have set nærmere på, om den skattemæssige registrering af de ansatte er korrekt. Og i en anden af virksomhederne skal vi have set nærmere på, om den skat, der er afregnet, er opgjort rigtigt," siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

Udvalgt på forhånd

Virksomhederne, som Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet besøger, er på forhånd udvalgt, fordi myndighedernes oplysninger tyder på, at der kan være risiko for manglende moms- og skattebetaling, problemer med arbejdsmiljøet eller evt. illegalt arbejde.

"Når vi har fokus på social dumping, er det blandt andet for at sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark og dermed sikre mere fair konkurrenceforhold over for danske virksomheder," forklarer Ernst O. Nielsen.

På landsplan fik 68 virksomheder besøg af Skattestyrelsen. 29 af disse virksomheder kan se frem til opfølgende kontrol. I alt blev 273 personer interviewet – heraf var 244 udlændinge.

Stort samarbejde

Samarbejde mod social dumpingIndsatsen mod social dumping sker i et samarbejde mellem Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet og består af en række landsdækkende og regionale aktioner. Onsdagens aktion var årets syvende landsdækkende aktion ud af otte.

Myndighedernes indsats mod social dumping skal sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark, samt sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og fair konkurrenceforhold.

I 2018 kontrollerede Skattestyrelsen i alt 1.589 personer og virksomheder som led i indsatsen mod social dumping. Kontrollerne førte til, at der blev sendt regninger for manglende skattebetaling for 191 millioner kr.

Publiceret 01 November 2019 14:23