Direktør Jesper Schmidt er fjerde generation i familiefirmaet.

Direktør Jesper Schmidt er fjerde generation i familiefirmaet. Pressebillede

SchmidtHuset har bygget om

SchmidtHuset har lavet et tidligere snedkerværksted om til eventrum, fået ny sengeafdeling og åbnet en outlet

Af
Søren Andersen

GRENAA Medarbejdere og håndværkere har i de seneste uger haft travlt med at give SchmidtHuset i Grenaa en overhaling med nedrivning af lofter, maling og opsætning af ny belysning. Bolighuset har omdannet det gamle snedkerværksted, der engang blev brugt til møbel- og ligkisteproduktion, til et eventrum. Samtidig har de udvidet sengeafdelingen og startet en outlet op.

I mange år har det tidligere snedkerværksted været brugt som tæppeafdeling, roderum og et slags mini-museum for den mere end 100 år gamle familievirksomhed, hvor indehaver Jesper Schmidt er fjerde generation. Men nu er det meningen, at lokalet på omkring 200 kvadratmeter skal bruges til forskellige events såsom foredrag, ferniseringer og udstillinger.

"Det rå og rustikke miljø i rummet er oplagt til alle mulige forskellige arrangementer, og det passer perfekt som centrum i det oplevelseshus, vi ønsker at udvikle," siger direktør i SchmidtHuset, Jesper Schmidt.

Eventrummet vil blive brugt lørdag 2. november, når der afholdes en minimesse i SchmidtHuset. Her vil 18 andre lokale virksomheder om eftermiddagen være at finde i forretningen. Der vil være modeshow, diverse konkurrencer, gode tilbud og lidt godt til ganen.

"Arrangementet er stablet på benene med initiativ fra Marlene fra Miss Babuska, og sådanne initiativer vil vi altid gerne være med til," siger Jesper Schmidt.

Stor stigning i salg af senge

Udover eventrummet har SchmidtHuset fornyet og udvidet deres sengeafdeling. Den er nu et godt stykke over 400 kvadratmeter med nye modeller og udstillinger fra mærker som Auping, Zensizone, Jensen Senge, Dunlopillo og Restzone.

"Vi har i det sidste års tid oplevet en stor stigning i salget af senge, og vi mærker tendensen med, at mange forbrugere gerne vil give lidt ekstra for en kvalitetsseng, der kan sikre dem en god nattesøvn. Derfor har vi udvidet vores sengeafdeling," fortæller Jesper Schmidt.

Når SchmidtHuset nu var godt i gang med ombygningen, har de også lavet en outlet på 2. sal.

"Her sælger vi møbler, som skal væk for at gøre plads til nye udstillingsmodeller, og da det er en outlet, er priserne selvfølgelig også derefter," siger han.

Der har i det hele været godt gang i de nye tiltag i SchmidtHuset i år. Bolighuset har lige startet en webshop på med mere end 700 produkter. I foråret åbnede bolighuset en afdeling med produkter fra Hay, og de begyndte også at sælge elløbehjul, elcykler og grill.

Publiceret 20 October 2019 00:00