De mange involverede både på og bag scenen kan snart se frem til kulminationen på det hele - de fire Grease-forestillinger i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

De mange involverede både på og bag scenen kan snart se frem til kulminationen på det hele - de fire Grease-forestillinger i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Pressebillede

Nedtællingen slut: Nu kører Grease i Grenaa

Torsdag til søndag går det løs i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Så er nedtællingen for alvor i gang til premieren til musicalen Grease, og der er lagt op til et brag af en forestilling med masser af god musik, sang, dans og drama, når Grenaa Amatørteater fra torsdag til søndag i uge 42 opfører musicalen Grease i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Forberedelserne til forestillingen startede allerede i foråret, hvor der blev afholdt audition for alle interesserede. Inden sommerferien gik man så småt i gang med at øve replikker og sange, og efter sommerferien har man øvet to til tre gange om ugen - alt fra replikker, sange og til dansetrin. Samtidig har der været fuld gang i teaterets kulisse-afdeling, så nogen gange har det været lidt af en udfordring at øve dansetrin en sal fyldt med byggematerialer, men alle har taget det med smil på læben og med masser af humor.

Musik og sang smeltet sammen

Sideløbende har teaterets band med syv medlemmer øvet på musikken til musicalen, og inden for de seneste uger er musikken blevet smeltet sammen med sangene, og der er noget at glæde sig til, lyder det fra det lokale amatørteater.

Der er 26 skuespillere med i forestillingen, og det er en god blanding af helt nye samt mere erfarne skuespillere. Hovedrollerne som Danny og Sandy spiller af Emil Jakobsen og Silje Kurdahl, og de gør det begge med stor overbevisning, forlyder det.

Forestillingens instruktør er Lena Nedergaard, og hun får hjælp af Rie Kurdahl, der er kor- og orkesterleder samt Betina G. Andersen, der er forestillingens koreograf.

Oversat af Adam Price

Grenaa Amatørteaters udgave af musicalen er oversat til dansk af Adam Price og er ikke helt som filmudgaven, så der venter publikum nogle små overraskelser undervejs.

Ingen anden musical i verden har fået fat i nye generationer som Grease. Siden verdenspremieren på Broadway for præcis 40 år siden har forestillingen triumferet over hele verden, og hverken før eller siden er der lavet en mere populær ungdomsmusical.

Grease er musicalen om 1950’ernes rock’n’roll, om energien, kejtetheden, tøjet, moralen og den larmende musik, der mere end noget andet kendetegnede perioden.

Forelskelsen mellem læderjakken Danny Zuko og den pæne og søde unge pige Sandy Dumbrowski på Rydell High School danner baggrunden for en perlerække af smittende sang- og dansenumre. Sandy indser til sidst, at dydens sti ikke er særlig morsom, og at det er meget sjovere at være som de andre.

Nostalgien ved 1950’erne og problemstillingerne mellem de unge er stadig så aktuelle som nogensinde, og Grease henvender sig såvel til et ungdomspublikum som til dem, der selv var unge i 50’erne.

Filmens soundtrack blev et stort hit i hele verden og numrene spilles stadig på diverse radiostationer. Hvem kender ikke ’You’re the one that I want’, ’Look at me, I’m Sandra Dee’, ’Greased lightning’, ’Hopelessly devoted to you’ og ’Summer nights’. I den udgave af Grease, som Grenaa Amatørteater opfører, er alle disse sange oversat til dansk.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Grenaa Amatørteater hvert andet år opfører en større musical i Pavillonens Centersal, hvor der bliver plads til cirka 400 tilskuere til hver af de fire forestillinger.

Billetter til Grease kan købes på www.grenaa-amatørteater.dk eller ved indgangen.

Publiceret 13 October 2019 00:00