Synet af legende børn på Voldby Skole er tilbage - en legestue har set dagens lys i den lukkede SFO.

Synet af legende børn på Voldby Skole er tilbage - en legestue har set dagens lys i den lukkede SFO. Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Mor og datter bag legestue i Voldby

Hver mandag leges der i den gamle SFO på den lukkede skole

Af
Søren Andersen

VOLDBY Betina Wendelboe og datteren Camilla Wendelboe, begge Voldby, har startet legestue på Birkehøj på Sangstrupvej i Voldby, der tidligere husede den nu nedlagte Voldby Skoles SFO.

Birkehøj er et lokalt kulturhus, hvor der også finder er væld af andre aktiviteter sted.

Legestuen foregår hver mandag i tidsrummet klokken 9-14. Målgruppen er børn fra 0 år og op til skolealderen.

Alle børn og deres forældre er velkomne til at deltage.

Der deltager allerede nu børn fra både lokalområdet, Grenaa og længere væk fra nemlig Kolind og Auningområdet.

Der er fri leg for børnene både indenfor og udenfor på den gamle SFO legeplads. Forældrene kan ind imellem hygge sig med en snak og en kop kaffe.

Der er på sigt planlagt sang/musik og rytmiske aktiviteter i børnehøjde. Ligeledes påtænkes ture ud af huset til skov og strand.

Betina Wendelboe og datteren Camilla Wendelboe har med legestuen ønsket at skabe en lokal forankret aktivitet for de mindste.

Voldby har oplevet at miste både folkeskole og børnehave inden for de seneste år, ligesom antallet af kommunale dagplejere er blevet stærkt reduceret, men nu kan der så atter høres børnestemmer på skolen.

Derfor mener mor og datter at der er behov for et sted hvor børn og forældre kan mødes til hyggeligt samvær og erfaringsudveksling medens børnene kan skabe nye legerelationer.

Publiceret 12 October 2019 00:00