To grinebidere, som begge efterhånden er meget faste bestanddele i Magisk Halloween. For 26-årige Katrine Thørring Bastrup er ugen, hvor det indre legebarn virkelig får lov at træde frem, den perfekte måde at slutte året på.

To grinebidere, som begge efterhånden er meget faste bestanddele i Magisk Halloween. For 26-årige Katrine Thørring Bastrup er ugen, hvor det indre legebarn virkelig får lov at træde frem, den perfekte måde at slutte året på.

"Den fedeste tid på hele året"

Siden Djurs Sommerland startede Magisk Halloween for 10 år siden, har Katrine Thørring Bastrup været fast inventar

Af
Simon Carlson

Nimtofte 2018 skulle egentlig have været den sidste sæson, men når legebarnets stemme inden i 26-årige Katrine Thørring Bastrup træder frem, så er det vist meget godt, at det lige bliver til endnu en tørn i fuldt uhyggeligt ornat.

"Jeg glæder mig helt vildt. Der er så god stemning, og alle er klædt ud, så det hele er som en stor familie herude. Det er den fedeste tid på hele året," siger Katrine Thørring Bastrup.

Det hun glæder sig så meget til, er Magisk Halloween i Djurs Sommerland. Da vi møder hende i ugen op til Halloween-ugen, er hun i fuld gang med at gøre souvenirshoppen klar til den helt rigtige hyggelige uhyggelige stemning. Imens er gaderne i forlystelsesparken iklædt den markante orange farve fra de over 25.000 græskar, der bruges til udsmykningen af parken, og overalt er lydtæppet som hevet ud af en gyserfilm.

Fuldendt halloween

I år er det 10. gang, Djurs Sommerland inviterer til Magisk Halloween i efterårsferien, og efterhånden som ugen er blevet et større og større trækplaster, er den også blevet en særdeles vigtig begivenhed, når Djurs Sommerland gør samlet status over året.

Det har også smittet af på personalet. I år kan Katrine Thørring Bastrup også notere sit 10 års halloween-jubilæum. I februar færdiggjorde hun sin bachelor i hospitality management, og egentlig havde hun allerede sidste år takket af i Djurs Sommerland. Derfor har hun heller ikke været en del af dette års højsæson, som hun ellers har været det, siden hun var 15 år, men da Katrine Thørring Bastrup efter sommerferien ikke umiddelbart havde job i udsigt, var det oplagt at snuppe sin 10. omgang som (u)hyggespreder.

"Jeg var ikke herude i sommer, og jeg er gået glip af en masse ting, men da jeg kom tilbage var det bare med følelsen 'så er jeg hjemme igen.' Vi er jo nogle legebørn; det er lidt et kriterie for at være herude, og det kan man også se på vores udklædninger. Vi forsøger altid at toppe udseendet fra sidste år, så jeg har indkøbt permanent lilla hårfarve og røde og sorte linser til øjnene. Vi gør hvad der skal til for at fuldende looket," fastslår Katrine Thørring Bastrup med et grin.

Fantastisk afslutning

Om det også ender med et år 11. for hende i halloween-kostumet er endnu uvist. Indtil videre glæder hun sig bare over den uge hun har foran sig med gys, gru, skrig, grin og ikke mindst masser af hygge.

"Halloween herude er noget helt særligt. Jeg kan ikke helt sætte fingeren på, hvad det præcis er. Stemningen er bare god. Det er som om folk tager sig bedre tid til at gå og kigge og se, om der er kommet nye figurer, og børnene lægger virkelig mærke til dig, selv om de nogle gange lige skal se dig an i kostumet. Det er bare en fantastisk måde at slutte året af på," konstaterer Katrine Thørring Bastrup.

Fakta

Magisk Halloween

Djurs Sommerland holder åbent hver dag fra 10-18 i hele uge 42 med hele parken pyntet til Halloween. Der benyttes cirka 25.000 græskar til udsmykningen. Efterfølgende kommer daginstitutioner i området ud og aftager mange af græskarrene, som de bruger til forskellige formål.

Afslutningen på halloween-ugen søndag 20. oktober er også afslutningen på sæsonen i Djurs Sommerland.

Publiceret 12 October 2019 11:30