Fjellerup Børnehaves flotte bod.

Fjellerup Børnehaves flotte bod. Pressebillede

45.000 kroner til at støtte bryster

Fjellerup bakkede atter fornemt op om arrangement i byen

Af
Søren Andersen

FJELLERUP Sidste år gik den velgørende strikkeklub Fjellerups Seje Sild i spidsen for Lyserød Lørdag i Fjellerup. Resultatet blev dengang mere end 40.000 kr. til Støt Brysterne. Forventningerne var derfor store, da FSS igen i år tog initiativ til at lave Lyserød Lørdag i Fjellerup.

Igen stod hele Fjellerups og dens mange foreninger sammen om en fantastisk eftermiddag, der startede med en cykeltur på cirka 10 kilometer ledet af Freddy Juul og Thorbjørn Knudsen. Turen sluttede i Fjollehaven, hvor Idrætsforeningen havde gjort klar med telte, borde og bænke og med hjælp fra andre lokale og KFUM spejderne fra Ørum havde FSS fået klargjort pladsen ved Fjollehaven til en forlystelses- og markedsplads.

Det gode vejr betød at pladsen var velbesøgt, og dermed var der god omsætning i boderne. Lørdagen sluttede af med en auktion over de strikkede fisk, der hele sommeren har været en del af Fjellerups Seje Silds sommerudstilling kaldet: Sommeren der gik i fisk. Thorbjørn Knudsen var en fantastisk sprudlende auktionarius, han formåede at få alle 33 fisk solgt. Det største hammerslag blev på 625 kroner for en ”blomsterfisk”.

Men indsamlingen fandt ikke kun sted om lørdagen. Hen over sommeren, i ugens løb samt om søndagen var der indsamlinger og donationer, ligesom byens handlende op til dagen havde pyntet op i butikkerne og havde en del lyserøde priser.

De store forventninger blev til fulde indfriet, idet årets indsamling indtil videre har indbragt over 45.000 kroner.

FSS benyttede dagen til at uddele portioner af sommersalgets overskud. Fjollehavens Venner fik 3.500 kroner til vedligehold, og KFUM spejderne fik 10.000 kroner til tilskud til et nyindkøbt telt. I september fik Byens roser og Bundgarnsmuseet hver 3.500 kroner til drift og vedligehold.

Med den opbakning og det resultat er der nok Lyserød Lørdag igen i 2020.

[B1]Ja hele Fjellerup

[B2]Som hele eftermiddagen var velbesøgt

[B3]Mange gik lørdag morgen hjem med et lyserødt franskbrød, og hos Prebens fisk gik en del af betalingen for fiskefrikadeller til Støt Brysterne.

Publiceret 11 October 2019 11:54