Niels Ove Rasmussen er formand for den lokale schæferhundeklub i Grenaa, der kan stille med Kirsten Nielsen og hunden Cille til det danske mesterskabsstævne.

Niels Ove Rasmussen er formand for den lokale schæferhundeklub i Grenaa, der kan stille med Kirsten Nielsen og hunden Cille til det danske mesterskabsstævne. Foto: Søren Andersen

Tredje DM for schæferhunde i Grenaa

Landets bedste kæmper om det danske mesterskab i sporarbejde

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa-afdelingen af Schæferhundeklubben for Danmark skal for tredje gang være vært for de danske mesterskaber i sporkonkurrencen. Det kommer til at foregå på marker i Grenaa-området 19. og 20. oktober.

"Det var meningen, at Holstebro skulle have arrangeret DM, men de sprang fra, så vi fik det tilbudt og sagde ja," siger Niels Ove Rasmussen, mangeårig formand for klubben i Grenaa.

Mesterskabsstævnet hedder officielt IGP FH 2 DM - og det går ud på, at en schæferhund på en 1800 meter strækning skal finde syv udlagte spor.

Fra Grenaa-klubben har Kirsten Nielsen kvalificeret sig til deltagelse.

"Jeg har tilmeldt mig, fordi jeg har muligheden for det, men forventer ikke det store, da min hund Cille kun er tre år," siger hun.

Der kan maksimalt deltage 24 hunde i kampen om det danske mesterskab, men man ved ikke endnu, hvor mange, der dukker op.

"Disciplinen handler om, at dommere følger hunden, som optimalt skal have snuden nede i sporet hele tiden - indetil den finder genstanden med fært af et menneske og markerer dette ved at lægge sig, sidde ned eller står og markerer," siger Niels Ole Rasmussen.

"Hunden synes det er så sjovt at være med til. Det kræver en god kondition, så der skal trænes af både hund og ejer," siger Kirsten Nielsen.

Grenaa-klubben kan i teorien have tre deltagere med, da de alle har kvalificeret sig til deltagelse.

Der skal stilles med mange frivillige hjælpere for at afvikle arrangementet, som lørdag byder på en kammeratskabsaften i klubhuset på Næsgårdvej.

Publiceret 08 October 2019 00:00